Представници мјештана на састанку са предсједником МЗ / -Мјесна заједница
28/03/2022 u 06:40 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани барског насеља Капљева асфалтирање улице чекају 40 година

Поред асфалтирања улице, мјештани Капљева предлажу и валоризацију потенцијала и очување брда Волујице, као и санацију корита ријеке Рикавац

Око 40 домаћинстава из насеља Капљева, које припада Мјесној заједници Бар 2, кажу да чекају 40 година на асфалтирање улице Марка Секулића. Истичу да је асфалтирање њихове улице сада у програму уређења простора за 2022. годину и мишљења су да њихова очекивања коначно морају бити испуњена. То је био један од разлога за састанак мјештана насеља Капљева са новоизабраним предсједником МЗ Бар 2 Драганом Стојановићем. Поред асфалтирања улице, мјештани Капљева предлажу и валоризацију потенцијала и очување брда Волујице, као и санацију корита ријеке Рикавац. Предсједнику Стојановићу је саопштено да у име МЗ Бар 2 надлежном Секретаријату упути службени допис у коме ће уређење овог путног правца истаћи као приоритет у односу на остале јавне радове предвиђене за подручје ове мјесне заједнице.

– Разлога за одржавање овог састанка било је више, али је главни повод био дуго очекивано асфалтирање улице Марка Секулића. Ради се о једном од најстаријих путних праваца на подручју Бара, о чему постоји и сачувана документација о његовом пробијању из 1931. године – навели су представници мјештана.

Поред околности да уређење своје улице чекају 40 година, истакли су да је комплетно комунално опремање насеља Капљева, као и оближњих дјелова ове мјесне заједнице, током 60-их, 70-их и 80-их година искључиво било финансирано средствима грађана.

– Домаћинства у нашем насељу, од којих неки имају грађевине које датирају са почетка прошлог вијека, сматрају да су, након недавног премјера улице Марка Секулића и уврштавања њеног асфалтирања у програм уређења простора за 2022. годину, отклоњени сви формални разлози да и наша очекивања коначно морају бити испуњена. Иницирали смо и одржавање отворене сједнице Савјета МЗ. Као приоритетне активности за развој предложили смо и реконструкцију раскрснице на магистралном правцу у насељу Челуга – истакли су представници мјештана насеља Капљева.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 01:46