Смеће поред пута / -ФБ
21/10/2021 u 06:27 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Мркојевића апелују да се очисти дионица од Добре воде до Каменичког моста

Ради се о фрекветној дионици која има међудржавни ниво, и редовна је појава да из возила избацују разни отпад. Годинама је иста прича, каже директор Комуналног предузећа Стево Пејовић

Дивље депоније представљају највећи проблем за запослене у Комуналном предузећу кад је у питању одржавање комуналне хигијене на подручју општине. Као по неком неписаном правилу, дивље депоније ничу готово преко ноћи како на периферији, тако и у свим дјеловима града. Баца се све, од шута до старог намјештаја и дјелова кућанских апарата.

Мјештани Мркојевића су се ових дана преко друштвених мрежа огласили тврдећи да на дионици поред пута има огромних количина разног смећа које се избацује из возила у покрету. Од Добре Воде па све до Каменичког моста може се видјети велики број лименки, пластичних флаша и другог смећа.

- Може се рећи да су све то избацили странци који су на пропутовању од границе Албаније ка западној Европи, или из Европе на путу за Албанију, али је чињеница, већ провјерена, да таквог смећа нема на путу кроз улцињску општину, око Владимира, Сукобина, око границе... Да ли Улцињани сами чисте смеће, или су можда туристи културнији док пролазе кроз нама сусједну општину не знамо, али се на дионици кроз Мркојевиће у сваком случају нешто мора урадити - кажу мјештани и додају да је поменути пут у надлежности предузећа "Црнагорапут" и да су они задужени за чишћење, одржавање и кошење, за шта наравно добијају новац из државног буџета.

Предсједник Мјесне заједнице Мркојевићи Сенад Арабеловић каже, међутим, да ће послати допис Комуналном предузећу да што прије реагује, јер је новонастали проблем у њиховој надлежности.

Директор Комуналног предузећа Стево Пејовић тврди да се пут редовно чисти.

- Ради се о фрекветној дионици која има међудржавни ниво, и редовна је појава да из возила избацују разни отпад. Годинама је иста прича. Чистили смо ручно прије петнаестак дана комплетан потез од школе у Печурицама до Каменичког моста, и урадићемо то поново колико је сјутра - истакао је Пејовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:32