/ Фото: Пријестоница Цетиње
18/10/2021 u 16:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Ријечке нахије траже санацију тунела и мобилни сигнал

У појединим мјестима у Љуботињско-грађанској мјесној заједници мјештани имају проблем и са водоснабдијевањем

Пријестоница Цетиње у посљедњих годину у Мјесној заједници Љуботињско-грађанској санирала је 7,5 километара локалних и некатегорисаних путева, укупне вриједности око 330 хиљада еура, саопштио је градоначелник Александар Kашћелан током сусрета са мјештанима.

Према његовим ријечима, локална управа испунила је све што је обећала на састанку одржаном прошле године.

- Прошле године у Ријечкој нахији санирали смо 14 километара путева. Вриједност изведених радова износила је 611,2 хиљада еура са урачунатим ПДВ-ом - навео је Kашћелан.

Kазао је да разумије захтјеве мјештана да асфалтни пут стигне до сваког засеока, те да се управа труди да одговори на све њихове потребе, али и да морају имати разумијевања да је локални буџет ограничен.

Осим наставка санације главног и локалних путева, мјештани су на састанку као један од горућих проблема навели санацију тунела јер је потенцијално опасан за пролаз што, како је констатовано, није у надлежности општине због категоризације пута.

У појединим мјестима у Љуботињско-грађанској мјесној заједници грађани имају проблем и са водоснабдијевањем, па је договорено да се посредством мјесне заједнице обрате локалној управи како би се затражила помоћ од ресорног Министарства пољопривреде.  

Договорено је и да се Пријестоница обрати опараторима мобилне телефоније како би цијела територија Ријечке нахије била покривена сигналом и тако омогућила несметана комуникација грађана, посебно у руралном подручју општине. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:48