Са једног од ранијих протеста мјештана / -Ненад Мандић
23/02/2022 u 06:40 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мјештани Томашевића и Ћуриоца поручили да ће, уколико не буде договора око корекције, блокирати булевар

Свима је у интересу да се овај проблем ријеши прије завршетка булевара и да се не иде с блокадом саобраћаја. Уколико се не ријеши, блокираћемо булевар, поручио је Иван Ђукић

Представници мјештана Томашевића и Ћурилац, који се већ неколико мјесеци боре за корекцију булевара Подгорица-Даниловград и за градњу кружног тока и два лијева скретања, имали су два састанка с представницима Министарства екологије, просторног планирања и урбанизма. Представник мјештана Иван Ђукић истакао је да је састанку присуствовао и ревидент пројекта.

– Састанак смо имали у понедјељак и уторак у Министарству екологије, просторног планирања и урбанизма. Има помака кад је овај проблем у проблему. Током састанка нам је речено да сваки проблем може да се ријеши, па и овај наш. За кружни ток код мотела "Пејовић" истакли су да треба да се види колика је зона нове експропријације. Ту би се радила мања експропријација земљишта која излази ван габарита пута. За градњу кружног тока имамо одобрена средства која су ушла у државни буџет. То је обезбијеђено кроз амандмане посланика Драгана Бојовића. Они рачунају на та средства за изградњу. Пројектант треба да да предлог како то може да се ријеши, а затим да се предузму следећи кораци. На том мјесту има простора да се направи кружни ток. Сви су сагласни да се мора наћи најбоље рјешење за грађане, јер у том дијелу гравитира велики број мјештана – казао је Ђукић.

Ковачевић: Oд министарства нијесмо добили позив за састанак

Предсједница Општине Зорица Ковачевић казала је да су од мјештана чули да ће се одржати састанак у министарству.

– Ми смо још 22. децембра прошле године упутили допис министру Ратку Митровићу везано за рјешавање овог проблема. Нико нас није звао, у реду је да је то став министарства да тако ради. Нијесмо изненађени таквим односом, то је ствар политике министарства. У првој интеракцији смо на лице мјеста изводили и пројектанта и ревидента и дато је мишљење. Очекивали смо да ће и на ова два састанка с мјештанима бити позван и представник Општине, зато што смо им дали подршку. Кад буде коначно рјешење, очекујемо да ће вјероватно звати представника Општине. Такав однос министарства нам је познат, ни на један допис немамо одговоре мјесецима. Докад ће то трајати, нека траје, али испаштају грађани – казала је Ковачевић.

Ђукић је додао да ће се коначна одлука о корекцији булевара знати на следећем састанку који мјештани очекују за неколико дана.

– На следећем састанку ће се дефинисати проблем и за два лијева скретања. За та скретања не треба ништа да се експроприше. Сви су уочили да је ту направљен велики проблем мјештанима. Речено нам је и да ће следећем састанку присуствовати и представници Општине Даниловград, Дирекције за саобраћај, представници Европске банке за обнову и развој, пројектант и мјештани – навео је Ђукић.

Он је истакао да мјештани не одустају и да ће бити истрајни у својим захтјевима да се гради кружни ток и два лијева скретања.

– Тражимо и аутобуска стајалишта, јер је безбједност свих учесника у саобраћају угрожена. Има још времена да се уради корекција булевара, није касно. Засад идемо с договорима и састанцима, сачекаћемо шта ће бити одлучено. Свима је у интересу да се овај проблем ријеши прије завршетка булевара и да се не иде с блокадом саобраћаја. Уколико се не ријеши, блокираћемо булевар – поручио је Ђукић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. maj 2024 00:22