Maja Mršulja, predsjednica SO Kotor / arhiva Dan
07/07/2024 u 15:42 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mršulja: Projekat kanalizacione mreže vrijedan 30 miliona eura, na jesen početak radova

- Nakon ove turističke sezone očekuje nas početak radova za vodovodno-kanalizacionu mrežu Prčanj-Stoliv-Risan- Perast, što je veoma značajna investicija, kazala je predsjednica SO Kotor Maja Mršulja.

Kkao je saopštila za portal Boka News prethodno je donijeta Odluka o utvrđivanju javnog interesa radi pokretanja postupka (ne)potpune eksproprijacije u cilju poboljšavanja i proširenja ove vodovodno-kanalizacione mreže.

- Zatim smo donijeli Odluku za realizaciju vodosnabdijevanja i odvođenje otpadnih voda, Odluku o zaduživanju Opštine Kotor u tom dijelu na Jadranskoj obali. To obuhvata kanalizacionu, vodovodnu mrežu za pomenuta mjesta, kao i podmorski tranzitni kanalizacioni cjevovod Perast-Stoliv i takođe Perast-Risan, Stoliv-Prčanj, s obzirom da je u prethodnom period odrađen sistem do Peluzice. Opština se za ovaj projekat zadužila četiri miliona i 450 hiljada eura, a sveukupno ovaj poduhvat je vrijedan preko 30 miliona eura” – kaže Mršulja.

Projekat vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Jadranskoj obali faza V komponenta 2, se odnosi, kako je pojasnila Mršulja, na kanalizaciono-vodovodni sistem Prčanj-Stoliv i Perast -Risan.

- Ukupna vrijednost ovog projekta je preko 30 miliona eura, a početak radova se očekuje nakon turističke sezone, znači početkom jeseni ove godine. Rok za izvođenje je 2 godine. Ono što će nam svima biti potrebno je strpljenje, ali nakon takve investicije stanovništvu će sigurno biti lakše i ugodnije živjeti u zalivu - dodala je Mršulja.

U kotorskoj luci dva kruzera sa preko 6.000 putnika

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. septembar 2024 20:13