Бриње, згариште / - фото: Д.С.
14/08/2021 u 18:32 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МЗ Мркојевићи: Хвала свима који су допринијели да се обузда ватрена стихија

ИЗ МЗ захваљују свим припадницима ватрогасне јединице Бар, ватрогасним јединицама из других општина које су послале своје јединице, Војсци ЦГ, власницима аутоцистерни и њиховим радницима са територије ове МЗ, а посебно онима ван Мркојевића

Након великог пожара који је захватио нашу МЗ, желимо да се захвалимо свима који су дали допринос да се обузда ватрена стихија и да материјална штета буде што је могуће мања, саопштено је из МЗ Мркојевићи.

- На сву срећу, животи људи, стамбени и помоћни објекти су сачувани, али је материјална штета огромна.

Захвалност свим припадницима ватрогасне јединице Бар који су ових дана били на свом, веома опасном и захтјевном радном мјесту, ватрогасним јединицама из других општина које су послале своје јединице, Војсци ЦГ која се несебично ангажовала и значајно допринијела стабилизацији пожара, власницима аутоцистерни и њиховим радницима са територије ове МЗ, а посебно онима ван Мркојевића – наводе из МЗ Мркојевићи.

Такпође су захвални привредницима и појединцима који су обезбиједили доставу хране и пића, јавним општинским предузећима, припадницима МУП-а ЦГ, особљу Дома здравља Бар и другима.

-Посебну захвалност желимо да одамо мјештанима Мркојевића, који су масовно оставили своје обавезе и ставили се на располагање јединицама за гашење како би заједнички дјеловали. Да никоме не буде потреба, мјештани овог краја су спремни да изађу у сусрет и помогну ван територије ове МЗ у случају оваквих или сличних непогода наводе из МЗ.

Остављају, истичу, надлежним органима да изврше потребне увиђаје и вјештачења, као и процјену штете, а мјештанима препоручују да искористе могућности које се нуде од стране Министарства пољопривреде и Општине Бар и да осигурају своје воћњаке и маслињаке, како би на тај начин покушали смањити евентуалну штету која може настати,

-И на крају, а можда је требало на почетку истаћи, предсједника Општине Бар који је све вријеме био уз нас и координисао активности у складу са својим овлашћењима – истићу из МЗ Мркојевићи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:39