Барска ривијера / - фото: Драган Стојановић
11/09/2021 u 09:10 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Барској ривијери четири ипо пута више гостију него лани

Директор ТО Бар Емил Кукаљ каже да када су у питању најаве за наредни период да је о њима још увијек незахвално говорити

Да се септембар не предаје показатељ су подаци Туристичке организације  Бар, по којима се у граду под Румијом тренутно налази 9.922 што је 4,27 пута више него прошле године. Такође, више је за око 1.600 гостију у односу на трећи септембар, када је било 8.269 регистрованих туриста.

На барској ривијери током цијелог љета доминирају гости из окружења, али и Украјине и Руске Федерације, који због лоше авио конекције теже долазе на барску обалу.

Директор ТО Бар Емил Кукаљ, каже да је задовољан одвијањем љетње туристичке сезоне управо из разлога што нијесу имали велика очекивања.

Према његoвим ријечима била је солидна потрошња јер је током јула она износила 66 еура по особи по дану, што је за Бар одређени пораст.

Кукаљ каже да када су у питању најаве за наредни период, о њима је још незахвално говорити.

- Међутим не можемо дозволити ни да нe планирамо. Очекујемо одређени туристички промет, највише госте из региона, махом сениоре, људе који су вакцинисани и који поштују епидемиолошке мјере. То су углавном гости који редовно долазе у Бар и овдје се осјећају сигурно - каже Кукаљ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 20:20