Барска ривијера / - фото: Драган Стојановић
03/09/2021 u 07:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

На Барској ривијери цијене превисоке за животни стандард

Током сезоне на Великом пијеску је било највише жалби у појединим насељима да није било редовног снабдјевања струјом

Нечистоће на дијелу плажа, недостатак паркинг простора, као и превисоке цијене само су неки од проблема са којима се сусрећу туристи који тренутно љетују на барској ривијери.

На астрономске цијене пожалио нам се туриста који је дошао из Београда, а родом је из Црне Горе.

- Са породицом сам дошао да љетујем по први пут у Бару, и то у насељу Шушањ. Како имамо кола, смјештај смо нашли височије јер нам није проблем поћи и доћи до шушањске плаже. Међутим, убрзо смо се разочарали, јер у насељу гдје смо се смјестили постоји проблем редовног снабдјевања водом. Касније чујемо од комшија да тај дио насеља ни нема водоводну мрежу, већ базене. Зачудило нас је то јер смо запазили да је ту подигнуто пуно нових кућа и апартамана. На љетовање смо планирали да потрошимо око 2000 еура, али када сам се увјерио како је све (не)организовано, те какве су цијене, покајао сам се, тако да следеће године, иако је Црна Гора моја, нећу доћи. Превисоке су овдје цијене за наш стандард  - прича туриста из Београда.

Током сезоне на Великом пијеску је било највише жалби у појединим насељима да није било редовног снабдјевања струјом.

- Наше насеље Дубрава је често без струје, што узрокује кварове на замрзивачима, а квари се и храна. Узрок је то што су прикључени велики стамбено-пословни објекти преко реда. Како се може чути од познаваоца овдашњих прилика, иако недозвољено, све то је могуће преко једне особе која је блиска власти на локалном нивоу  - кажу наши саговорници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:06