Никчевић у понедјељак блокирао пут ка Мисловом долу / -Ж.Ш.
06/08/2021 u 07:00 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

На име штете већ добио накнаду

За потребе одлагалишта, Општина је још 2003. године ријешила имовинско-правне односе са Никчевићем

Блокада пута до депоније Мислов до, коју је у трајању од 30 сати прије неколико дана организовао мјештанин Кличева Драган Никчевић, била је неоснована. То су јуче саопштили из Општине Никшић истичући да су нетачне тврдње да пут пролази преко његовог имања. Никчевић је блокирао довоз смећа због вишемјесечног пожара на депонији, наводећи да је без накнаде дозволио да се преко његовог имања направи пут.

– За потребе одлагалишта, Општина је још 2003. године ријешила имовинско-правне односе са Никчевићем. Увидом у документацију утврђено је да су тада, Никчевић и још два сувласника, Општини продали двије парцеле уписане у Листу непокретности бр. 112 КО Стубички Kрај, и то дио катастарске парцеле број 119, у површини од 5.700 метара квадратних, и дио катастарске парцеле број 120, површине 300 квадрата. На основу геодетског снимка се види да преко ових парцела и не пролази приступни пут. Такође, Никчевићу и још једном сувласнику, 2004. године је на име трајне штете причињене нa непокретностима, од стране Општине исплаћенa накнада, појаснили су јуче из локалне Службе за сарадњу, послове предсједника и информисање.

Никчевић током блокаде ни предсједнику Општине Марку Ковачевићу није дозволио да обиђе депонију, називајући га "четничким предсједником" којег не признаје. Блокаду је прекинуо јер, како је "Дану" казао, не жели да због њега град буде затрпан смећем и да га неко окриви за могућност изазивања заразе међу становништвом због тога. Из надлежне Службе наглашавају да је Никчевић блокаду прекинуо свјестан да због бесправног поступка може одговарати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 07:12