(Фото; Биљана Марковић)
14/06/2021 u 21:01 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Котору забрана градње до 1. септембра: Казне за прекршиоце и до 10.000 еура

Казне од 50 до 10.000 еура

У периоду од 15. јуна до 1. есптембра Одлуком о уређењу града и насеља општине Котор забрањено је свако отпочињање и извођење грађевинских радова на објектима и јавним површинама на подручју; Старог града, Доброте, Ораховца, Дражин врта, Пераста, Рисна и Витоглава, Стрпа, Липаца, Мориња, Костањице, Столива, Прчања, Муа и Шкаљара. 

Изузетно је могуће изводити грађевинске радове на појединим објектима уколико за то одобрење изда орган локалне самоуправе надлежан за послове урбанизма и грађења, по претходно прибављеној сагласности предсједника Општине, под условом да је за предметни објекат издата грађевинска дозвола од стране надлежног органа управе, односно органа локалне самоуправе у складу са посебним прописима.

Забрана се не односи на обављање хитних и интервентних радова на јавним површинама, инфраструктурним и другим објектима.

Комунални надзор над спровођењем одредаба ове одлуке врши орган локалне самоуправе надлежан за послове Комуналне полиције.

Одлуком је предвиђено да ће се новчаном казном у износу од 150 до 10.000 еура казнити правно лице, а одговорно лице у правном лицу од 20 до 1.000 еура, ако поступи супротно забрани члана 45. ове одлуке.

Новчаном казном у износу од 50 до 3.000 еура може се на лицу мјеста казнити предузетник ако почини прекршај по члану 45.

Новчана казна прописана за физичко лице износи од 20 до 1.000 еура уколико изводи радове у периоду забране грађевинских радова.

Најављено је да ће Комунална полиција вршити свакодневне контроле и поступати у складу са својим овлашћењима.             

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 13:48