Веселин Грбовић / - Фото: Жељко Шапурић
12/11/2021 u 19:44 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никшићка власт поднијела кривичне пријаве против претходника: Грбовић да врати скоро 28.000 еура

Грбовићу је септембра 2020. године по сили закона престао мандат предсједника Општине јер је стекао услов за пензију

Предсједник Скупштине општине Никшић Немања Вуковић поднио је кривичну пријаву против бившег вршиоца дужности предсједника Општине Драгана Перовића због злоупотребе службеног положаја.

Перовић је, како је објавила Радио-Телевизија Никшић (РТНК), 10. новембра прошле године потписао рјешење којем свом претходнику Веселину Грбовићу одобрава примање накнаде годину након престанка функције у висини зараде коју је примао последњег мјесеца на функцији  предсједника Општине Никшић, а у износ су обрачунати и прековремени сати.

image

Немања Вуковић

- Фото: Жељко Шапурић

Тиме је Перовић, казао је Вуковић РТНК, оштетио никшићки буџет за 27.973 еура. 

- Данас функционери ДПС-а сједе  кући, примају накнаду по престанку функције и накнаду за прековремени рад. Та накнада за Грбовића донесена је у трајању од једне године, а Перовић је тим чином извршио кривично дјело из члана 416. Кривичног законика Црне Горе, односно злоупотребу службеног положаја – рекао је Вуковић.

image

Драган Перовић

- Фото: Жељко Шапурић

Грбовићу је септембра 2020. године по сили закона престао мандат предсједника Општине јер је стекао услов за пензију. Тада га је на тој функцији замијенио Перовић али као вршилац дужности предсједника, да би одмах у новембру донио спорно рјешење. Иначе о таквим правима искључиво одлучује Одбор за избор и именовања Скупштине општине.

На Вуковићеву иницијативу садашњи предсједник Општине Марко Ковачевић поништио је Перовићево рјешење.

-Уколико бивши предсједник Општине  Веселин Грбовић добровољно у буџет Општине не уплати 27.973 еура локална управа ће покренути парнични поступак због незаконитог богаћења – истакао је Вуковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:02