/ - Фото: НТО
06/05/2022 u 16:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Њемачки јавни сервиси снимају дестинацијске репортаже о Црној Гори

Посебан утисак Црна Гора је оставила и на уредника емисије „Хансблицк“ Хеинз Галлинг, који истиче да је цијели НДР тим импресиониран природом дестинације

У периоду од 02. до 11. маја двије ТВ екипе реномираних јавних сервиса WДР ТВ и НДР ТВ из Нјемачке снимају дестинацијске репортаже о Црној Гори које ће се емитовати у склопу емисија туристичког формата “Wундерсцхöн” и „Хансеблицк“, саопштила је ПР служба Национална туристичка организација Црне Горе.

ТВ екипе јавних сервиса WДР и НДР на челу са уредницима емисија Агниезка Јанкоwска и Хенз Галлинг тренутно бораве у Црној Гори уз подршку Националне туристичке организације, а посебан акценат у овим атрактивним репортажама ће бити стављен на активни туризам, природна и културна богатства наше земље.

Сматрам да је Црна Гора веома импресивна земља, јер има толико тога за открити на релативно малом подручју. Дивљи планински пејзажи, апсолутно прелијепе обале, а онда наравно ови невјероватно срдачни људи, казала је Јанкоwска.

Нарочито је одушевљена људима који су их, како истиче, позвали у своје домове, показали им своје животе и дозволили им да буду дио њих.

И са таквом отвореношћу, са таквом топлином, то заправо никада у животу нисам осјетила. Сматрам да су уствари људи који овдје живе најбоље што Црна Гора има. Нјихова култура, начин заједничког живота, подршка и помоћ једни другима у исто вријеме. То је заиста сјајно, поручила је Јанкоwска.

Посебан утисак Црна Гора је оставила и на уредника емисије „Хансблицк“ Хеинз Галлинг, који истиче да је цијели НДР тим импресиониран природом дестинације.

Прва три дана снимања су успјешно завршена. Упознали смо прелијеп, нетакнут крајолик који одузима дах, дивљу ријеку и љубазне, услужне људе. Наш модератор Тхило Таутз сада зна како да направи сплав од неколико стабала смрче, како да се креће око стијена у ријеци и познаје једну од најљепших планинарских стаза у Националном парку Дурмитор око "Црног језера", гдје још увијек постоји доста снијега чак и у мају. Цијели НДР тим је импресиониран природом Црне Горе. Пред нама је још неколико дана снимања и желимо да идемо на јахање, рафтинг туру и да се испробамо у мушичарењу, казао је Галлинг.

Репортаже ће бити дестинацијског карактера кроз коју ће гледаоци имати прилику да се упознају са атрактивном туристичком понудом Црне Горе. Емитовање емисије на WДР-у „Wундерсцхöн Монтенегро“ планирана је за септембар 2022. године, док ће се емисија „Кроз Велики кањон Европе – путем дивље Таре“ на НДР-у емитовати у августу.

Емисија “Wундерсцхöн” се приказује на каналу реномираног јавног сервиса WДР ТВ, док се емисија „Хансблицк“ емитује на каналу јавног сервиса НДР ТВ. О њиховој популарности говори чињеница да оба канала биљеже гледаност по милион на дневном нивоу. Процјењује се да ће премијеру емисија о Црној Гори одгледати око 500 до 600 хиљада гледалаца, док ће милион испратити емисију преко њихових он лине канала.

Посјета ТВ екипа реномираних њемачких јавних сервиса је реализована уз подршку Националне туристичке организације Црне Горе, Националних паркова Црне Горе и локалне туристичке организације Котор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 16:32