Одборници СО Пљевља / Б.Је.
30/04/2022 u 08:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Одборници СО Пљевља изабрали нове потпредсједнике: Рубежић и Челебић ступили на функције

Очекивао сам да ће предсједник предложити кандитате за потпредсједнике из Подгорице, казао је независни одборник Срђан Пивљанин

На јучерашњој сједници Скупштине општине Пљевља за нове потпредсједнике Општине изабрани су Ненад Рубежић и Јасмин Челебић. Током расправе о избору Рубежића и Челебића одборници опозиције оштро су критиковали форму поднијетих одлука, тврдећи да је у одлуци неприхватљиво да стоји да потпредсједници ступају на функцију са даном доношења одлуке. У име Социјалистичке народне партије одборник Милован Гогић саопштио је да он посебно цијени досадашњи рад Ненада Рубежића, али да ипак не може гласати за предлоге који долазе на начин гдје се не поштују законски прописи.

-Што се тиче кандидата, лично бих волио да су наши, казао је одборник Покрета за Пљевља Божидар Бајић али је истакао да ни овај клуб неће гласати за предложене кандидате, оптуживши предсједника локалног парламента Драгишу Сокића да он "са позиције силе крши законске прописе".

По мишљењу одборника Клуба независних одборника Срђана Пивљанина, кандидати су требали да дођу из Подгорице, а не да се бирају у Пљевљима.

-Очекивао сам да ће предсједник предложити потпредсједнике из Подгорице, казао је Пивљанин алудирајући на то да је предсједник Општине Рајко Ковачевић на ту функцију дошао у фебруару по налогу из Подгорице.

Гогић: За 100 година асфалтираћемо сеоске путеве

Одборник СНП-а Милован Гогић изнио је податак да тренутно на простору пљеваљске општине има 500 километара сеоских путева. Он је казао да се годишње асфалтира око пет километара и да је то јако ружна и лоша пракса.

-Значи за 100 година асфалтираћемо сеоске путеве - казао је Гогић и поручио да је неопходно ситуацију мијењати на боље. Он је подсјетио да је у једној години, када је он био ресорни секретар, уз помоћ Владе асфалттирано 14 километара и да је то био максимум.

-Морамо се опредјелити да се неки послови заврше на ваљан начин- сугерисао је Гогић.

Одговарајући на критике, предсједник локалног парламента и предсједник пљеваљског одбора Демокрастке партије социјалсита Драгиша Сокић је казао да је веома битно да нема критика на рачун предложених кандидата.

-Очигледно је да су предложени кандидати добри и то је најбитније- констатовао је Сокић.

На крају расправе приступило се гласању, а за избор Рубежића и Челебића гласало је 18 одборника.

Током сједнице доста оштра расправа вођена је и око извјештаја о раду предсједника Општине у прошлој години. Актуелни предсједник Рајко Ковачевић одмах на почетку расправе саопштио је да се ради о раду бившег предсједника Општине Игора Голубовића. Ковачевић је додао "да постоје показатељи који говоре да је добро рађено". Навео је примјер да су 2014. године, дугови по основу кредита били седам милиона еура, а да сада тих истих дугова нема. Он је истакао и да је исте те године дуг био 20 милиона, а да је сада 10 милиона еура. Ковачевић је све заслуге приписао ДПС кадровима, казавши да је те године ова партија преузела локалну управу у Пљевљима.

На такав иступ Ковачевића, реаговао је одборник СНП-а Милован Гогић, који је казао да до 2006. године, док ДПС није дошао на власт, пљеваљска општина није била задужена. Он је истакао да су измјене законских прописа омогућиле локалној управи да дође до нових прихода и да то није заслуга ни једне локалне управе.

-Нови приходи су поправили финасијску ситуацију и није уреду да се на овакацв начин представља ситуација грађанима, казао је Гогић и поручио да у прошлој години није било реализованих капиталних пројекта, као и да се не може говорити о успјешној години.

Одборници су усвојили извјештај о раду предсједника општине, а Ковачевић је казао да до 2014. године ДПС није имао потпуну власт у Пљевљима, сложивши се са Гогићем да у наредном периоду треба да се квалитетније ради на реализацији капиталних инвестиција.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 23:55