У току асфалтирање путева, пројекат започет прошле године / фото: Б.Је.
08/08/2021 u 06:50 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Новца у каси СО Пљевља има, али не и воље за радом

Тренутно се реализују пројекти на градској инфраструктури у вриједности од милион еура, каже Ненад Рубежић, директор локалне службе за изградњу и развој

Капитални буџет Општине Пљевља за 2021. годину предвиђен је на износ од 6. 965.252 еура, али на терену се не реализује ниједан већи пројекат који се финасира из локалне касе. Из локалне управе су у више наврата тврдили да су локалне финасије стабилне, а предсједник општине Игор Голубовић изнио је став и о вишемилионском суфициту на крају прошле године.

– Што се тиче радова на терену мислим да се тренутно реализују пројекти на градској инфраструктури у вриједности од милион еура. Поред улагања у појединим улицама на замјени водоводне и канализационе мреже, уговорени су послови за радове у Острошкој улици у износу од 330.000 еура, као и радови на водоводном постројењу Богишевац чија је вриједност 430.000 еура – казао је за "Дан" Ненад Рубежић, директор локалне службе за изградњу и развој.

Он је појаснио да ће до краја године преко ове службе бити урађени и други мањи послови, као што је асфалтирање сеоских путева. Ови радови су почели прошле године и њихова вриједност је 670.000 еура.

Из опозиције садашњу ситуацију оцјењују крајње негативно, тврдећи да ДПС власт на локалном нивоу једва чека да преда власт.

– Свјесни су да немају подршку народа и да више не могу да воде локалну управу. То се види и по томе да не започињу ниједан битнији пројекат у граду. ДПС је у Пљевљима и прије избора и те политичке битке, подигао бијелу заставу и тражи предају – каже предсједник Општинског одбора Нове српске демократије Милан Лекић, уз појашњење да би локална власт требала да и званично поднесе оставку. Лекић оцјењује да је ова година за Пљевљаке, када је у питању рад локалне управе, још једна изгубљена година.

– Имати новац и не знати га уложити у реализацију бројних пројеката на градском и сеоском подручју, заиста је велико незнање – истиче Лекић.

Редовни локални избори у мају наредне године

Демократска партија социјалиста, са по једним одборником Бошњачке странке и Социјалдемократа, има већину од 18 одборника у пљеваљском парламенту. Из редова ДПС-а су предсједник општине Игор Голубовић и предсједник локалног парламента Драгиша Сокић. У мају наредне године долазе редовни локални избори и према садашњој ситуацији на терену главну битку за локалну власт водиће Демократски фронт и Демократска Црна Гора, који тренутно имају по шест одборника. Демократском фронту предност даје резултат са парламентарних избора прошле године, када је овај политички савез освојио готово 49 одсто, односно преведено у одборничке мандате, већину од 18 одборничких мјеста. Остаје да се види шта ће се дешавати на наредним локалним изборима и хоће ли се од наредног прољећа више градити и радити.

 

Представници пљеваљског одбора Демократске Црне Горе кажу да их забрињава став представника локалне власти који имају новац а немају намјеру да га уложе за добробит свих грађана Пљеваља.

– Локална администрација је у ранијем периоду најављивала одређене пројекте, који су остали само мртво слово на папиру. Као што је била пракса, и сада се фокус ставио на маскирање и крпљење појединих улица у граду, а не да се крене у отварање неког радног мјеста. Неспособност локалне управе сваки дан најбоље осјећају грађани Пљеваља, који се суочавају са бројним проблемима. Најкасније на прољеће грађани ће се ослободити ове локалне власти на челу са ДПС-ом и са неком новом и много бољом кренути у нове побједе и бољи живот – каже одборник Демократа Миљан Ровчанин.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 09:22