Treći trening posvećen unapređenju zaštite od nasilja održan na Cetinju / - LGBT FORUM PROGRES
14/10/2024 u 10:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Održan treći trening posvećen unapređenju zaštite žrtava nasilja

Na Cetinju je tokom vikenda održan treći i posljednji u nizu treninga namijenjen socijalnim radnicima i zaposlenima u centrima za socijalni rad iz centralne regije, u domenu rada sa osobama koje su iskusile porodično i rodno zasnovano nasilje, saopšteno je iz LGBT Foruma Progresa.

Treningu su prisustvovale/i su radnice/i centara za socijalni rad iz Podgorice, Zete, Danilovgrada i sa Cetinja.

Tokom prvog dana treninga, doc. dr Nikoleta Đukanović održala je predavanje u okviru dva modula, gdje je učesnicima predstavila evropske standarde i politike zaštite žena od rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici.

- Takođe je govorila o mehanizmima zaštite, efikasnim politikama i dobrim praksama u članicama EU koje se odnose na prevenciju i zaštitu od ovih oblika nasilja - poruču iz LGBT Forum Progres.

Drugog dana treninga, prof. dr Vesna Simović Zvicer održala je predavanje o pravnom i institucionalnom okviru zaštite od nasilja u porodici u Crnoj Gori.

LGBT Forum Progres: Prekršajni sud reagovao pravovremeno, LGBT osoba žrtva porodičnog nasilja

Nakon toga je organizovana radionica o ulozi centara za socijalni rad, koja je kroz simulaciju slučaja pružila učesnicima praktičan uvid u proces zaštite i dalje otvorila diskusiju.

- U okviru podizanja svijesti javnosti centralne regije o problematici porodičnog i rodno zasnovanog nasilja, kao i o dostupnim mehanizmima zaštite, postavljen je treći informativni pult sa ciljem distribucije edukativnih materijala. Tokom ove aktivnosti podijeljeno je više od 80 lifleta zainteresovanim građanima i građankama Cetinja i Ivanovih Korita - navode u LGBT Forumu Progres.

Aktivnost se sprovodi u okviru projekta „Jednako pravo na sigurnost – bez izgovora za nasilje“ koji partnerski realizuju LGBT Forum Progres i Socijalni Centar uz finansijsku podršku Ministarstva rada i socijalnog staranja Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

14. oktobar 2024 10:37