Ратко Ђуришић и Душко Стјеповић / - Фото Дан
15/12/2021 u 07:00 h
Danijela LjucovićDanijela Ljucović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опозиција незадовољна резултатима даниловградске власти: Општинари се хвале државним пројектима

Како се локални избори ближе, било је за очекивати оно на шта су нас навикли из ДПС-а да све ресурсе упрегну у стварање утиска да нешто раде. Не можемо бити задовољни урађеним у години на измаку, казао је Душко Стјеповић

На свечаној сједници поводом Дана општине назначено је неколико пројеката којима се Општина похвалила, а који су финансирани из државног буџета. Између два празника, што је голим оком видљиво, нијесу реализовани никакви капитални пројекти који би били за похвалу, навео је за "Дан" Ратко Ђуришић, одборник ПзП-а у локалном парламенту.

– Међу тим пројектима су магистрални пут Подгорица–Даниловград, пут кроз Мартиниће, отварање хотела "Зета", бензинске пумпе и још пар објеката. Када се општинска власт тиме хвали, треба да истакне да су ти пројекти финансирани из капиталног буџета Црне Горе или из приватног сектора. С тим инвестицијама Општина нема додирних тачака, осим што у дијелу ослобађања од комуналног опремања – истакао је Ђуришић.

Он је истакао да Општина највише новца троши на враћање старих дугова, тако да за капиталне пројекте има све мање издатака.

– Од свих пројеката једино су асфалтирани путеви директна инвестиција Општине, док су приватници власници бензинске пумпе, хотела "Зета", ЦКБ банке. Општина ће имати од тога мале приходе. Проблеми су остали код Водовода, промјена локације постројења на Ланџи тражиће нове издатке, ново потписивање уговора ако траса буде ишла према Спужу. Оно што прати рад Општине је неликвидност предузећа, као што је Комунално које послује на ивици егзистенције. Захваљујући Општини која плаћа њихове порезе и доприносе и која је преузела репрограм пореских обавеза, они опстају и измирују плате радницима – навео је Ђуришић.

Ђуришић: Кад преузимају заслуге, нека преузму и критике

Ратко Ђуришић је представницима локалне власти поручио да, ако се већ хвале пројектима које финансира држава, онда треба да преузму одговорност за мањкавости као што је непостојање тротоара на старом као и на новом магистралном путу, а затим проблем мјештана Томашевића који су исказали незадовољство због тога што немају прилазних путева због лошег пројектовања.

– Пут кроз Мартиниће такође неће имати тротоаре, Општина је једним дијелом само учествовавала у плаћању експропријације – навео је Ђуришић.

Како се локални избори ближе, било је за очекивати оно на шта су нас навикли из ДПС–а да све ресурсе упрегну у стварање утиска да нешто раде. Не можемо бити задовољни урађеним у години на измаку, казао је Душко Стјеповић, шеф Клуба одборника Демократа.

– Без обзира на то што jе државна власт наставила да у интересу грађана сарађуjе са локалном влашћу, што и сада афирмишем и подржавам, остало jе много незавршених и незапочетих проjеката, чиjа реализациjа jе предуслов лиjепог и нормалног живота у општини Даниловград. Остаjе сатисфакциjа због одлуке Владе да се колектор не гради у Ланџи, али неугодност што jе локална управа до последњег момента тврдоглаво "гурала" ту причу на штету Даниловграђана. Демократе ће се и по овом и по свим другим питањима договарати са грађанима, а неће им наметати неразумна и штетна рjешења. Такође, мора се више обратити пажња на Спуж, коjи jе годинама и децениjама трпио маћехински однос. Нама jе сваки грађанин наше општине jеднак, а правда и jеднакост мораjу замиjенити неправду и непринципиjелност и неjеднакост коjи се у Даниловграду осjећаjу готово на сваком кораку. Даниловград ће добити нову локалну власт већ на прољеће – три децениjе jе било доста и превише ДПС–а па да су све позлатили, а далеко jе од тога – поручио је Стјеповић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:04