Studijska posjeta ukrajinske delegacije Baru / - OPšTINA BAR
01/07/2024 u 14:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Opština Bar: Studijska posjeta delegacije lokalnih službenika i odbornika iz Ukrajine

Opština Bar ugostila je delegaciju od 18 lokalnih službenika i odbornika iz više ukrajinskih gradova u sklopu njihove studijske posjete Crnoj Gori.

Ovaj značajan sastanak, koji je održan uz podršku Međunarodnog republikanskog instituta (IRI) u Crnoj Gori, predstavlja važan korak u jačanju međudržavne saradnje i razmjeni iskustava između naših gradova.

Delegaciju je primila potpredsjednica Opštine Bar, Tanja Spičanović, sa svojim saradnicima. Tema razgovora bila je strateška vizija razvoja dobrog upravljanja na lokalnom nivou, naročito u kontekstu članstva Opštine Bar u internacionalnoj OGP-local inicijativi. Predstavnici ukrajinskih gradova iskazali su veliku zainteresovanost za razmjenu iskustava u procesu reforme javne uprave, uloge lokalnih samouprava u procesu evropskih integracija kao i učešća građana i civilnog drustva u donosenju odluka.

Potpredsjednica Spičanović je predstavila najuticajnije projekate u lokalnoj zajednici koji se u potpunosti finansiraju iz opštinskog budžeta i koji su prepoznati kao primjeri dobrih usluga za građane, a osvrnula se i na izazove i pravce budućeg djelovanja u cilju ispunjavanja svih potreba i očekivanja građana. Sastanku su prisustvovali i predstavnici civilnog sektora, koji su dio Multisektorskog foruma “Bar za Bar”.

Nakon sastanka sa nosiocioma izvršne vlasti u Baru, uslijedio je susret sa generalnom sekretarkom Skupštine Opštine Bar, Anđelom Vujović, kao i odbornicima i članovima skupštinskog Odbora za međuopštinsku i međunarodnu saradnju. U fokusu ovog sastanka bila je prezentacija izbornog procesa na lokalnom nivou, a tokom diskusije razmatrane su i mogućnosti buduće saradnje između Opštine Bar i gradova iz Ukrajine.

Predstavnici Međunarodnog republikanskog instituta, Marija Janković i Nenad Koprivica, istakli su važnost ovakvih sastanaka u cilju jačanja međusobne saradnje i razmjene dobrih praksi.

Opština Bar se raduje budućim susretima i nastavku plodonosne saradnje sa ukrajinskim partnerima, te zahvaljuje Međunarodnom republikanskom institutu na podršci u organizaciji ovog važnog događaja.

Opština Bar odobrila sredstva za podršku razvoja zanatstva za tekuću godinu

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 14:28