Зграда Општине Рожаје / В.Ра.
29/05/2022 u 08:01 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Општина Рожаjе по други пут расписала jавни позив: За запошљавање у дрвопреради бесповратних 300.000 еура

Проjектом је предвиђена подршка за спровођење обуке на радном мjесту за наjмање 30 и запошљавање наjмање 20 дугорочно незапослених лица са евиденциjе Бироа рада у Рожаjама

Након што jе недавно поништила jавни позив за расподjелу бесповратних средстава за унапредђење конкурентности и запошљавања у дрвопреради, Општина Рожаjе jе ових дана расписала нови конкурс за подршку послодаваца у овоj области. Овим jавним позивом локална самоуправа позива привредна друштва и предузетнике коjи послуjу дуже од 12 мjесеци да доставе приjаве на конкурс за додjелу гранта за подршку запошљаванња у том сектору. Након истека времена jавног позива Општина ће извршити раподjелу средстава у износу од 300.000 еура.

-Средства за расподjелу грантова су обезбиjедjенjа кроз проjекат "Заjедничка акциjа за активне мjере запошљавања у дрвопрерађивачком сектору", коjи се реализуjе у оквиру ИПА II –вишегодишњег програма ЕУ за Црну Гору. Средства се додоjељуjу као држвна помоћ у циљу повећања запослености и подршке послодавцима за отварање радних мjеста и обуке на радном мjесту у мање развиjеним општинама у Црноj Гори – наводи се у саопштењу из локалне самоуправе и додаjе да jе проjектом предвиђена подршка за спровођење обуке на радном мjесту за наjмање 30 и запошљавање наjмање 20 дугорочно незапослених лица са евиденциjе Бироа рада у Рожаjама.

Претходни јавни позив поништен због више пристиглих жалби

Иначе, раниjе расписани jавни позив по овом основу jе поништен због, како jе тада саопштено из локалне управе, процесних недостатака и неjасноћа коjе су установљене током реализациjе програма. Претходно jе формирана ранг листа по коjоj jе од 25 пристиглих захтjева 10 дрвопрерађивачких фирми добило по 30.000 еура бесповратних средстава. На ту одлуку више дрвопрерађивача, чиjе приjаве нису прошле процедуру, подниjело је жалбе jер сматраjу да jе бодовање по конкурсу било неjасно и неправилно.

-Предност у запошљавњу имаjу рањиве групе, односно млади, жене и особе са инвалидитетом. Минимални износ гранта jе 10.000 еура за наjмање два обучена и наjмање jедног новозапосленог радника, док jе максималан износ 30.000 еура, коjи подразумиjева наjмање три обучене особе и два новозапослена радника. Средства су опредиjељена за набавку савремене дрвопрерађивачке опреме, коjа ће служити у сврху запошљавања, односно отварања нових радних мjеста, као и у модернизациjу и унапређење производње. Рок за достављање приjава jе 3. jун – саопштено jе из локалне самоуправе уз позив дропрерађивачима да се благовремно пријаве на јавни позив.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:26