Ученицима књиге на дар / - М.Н.
21/10/2021 u 19:47 h
М.Н.М.Н.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Основна школа „Браћа Рибар” из Затона добила на дар књиге

Директор ОШ „Браћа Рибар”, Арсо Стијовић, захвалио је Радију Бијело Поље на донацији и истакао да ће у овој образовној установи у наредном периоду додатно његовати култ школе

Основна школа „Браћа Рибар” из Затона добила на дар књиге

Локални јавни емитер Радио Бијело Поље Основној школи „Браћа Рибар” у Затону поклонио је издања Регионалног фестивала фантастичне књижевности „РЕФЕСТИКОН”. Директорица Радија Бијело Поље, Андријана Рабреновић, уручујући књиге је истакла да је улога јавног медијског сервиса осим тога што што информише грађане и да едукује, због чега се, како је навела посебна пажња поклања дјеци и младима.

- Радимо на афирмацији младих стваралаца, што они и заслужују, јер су током свих ових година, колико шаљу приче на конкурс, показали колико су креативни и маштовити. Дакле, треба им само дати подршку, а ми то чинимо, између осталог, путем конкурса за фестивал „РЕФЕСТИКОН”. Управо је један од разлога због чега је овога пута одабрана школа из Затона био и тај што су у збиркама заступљене и приче њихових ученика – истакла је Рабреновић.

Директор ОШ „Браћа Рибар”, Арсо Стијовић, захвалио је Радију Бијело Поље на донацији и истакао да ће у овој образовној установи у наредном периоду додатно његовати култ школе.

- Чини ми се да је књига мало и заборављена, те је ово сјајна прилика да још једном укажемо на њену важност. У том циљу ми радимо и на проширењу библиотечког простора, како би дјеци обезбиједили простор за читање и писање, због чега се надам се да ће наша школа изњедрити неке нове велике писце - казао је Стијовић.

Професорица књижевности, Снежана Бошковић, истакла је да Радио Бијело Поље и ОШ „Браћа Рибар” имају одличну сарадњу, те захвалила овом јавном медијском сервису што даје прилику дјеци и младима да пишу и стварају. Тако је прича Слађане Михаиловић објављена у збирци „Био једном један вирус”, Огњен Фемић освојио је друго мјесто на том конкурсу, а двије године раније наша ученица Рада Кораћ освојила је прво мјесто.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 01:24