Отовић / - DF
28/07/2021 u 10:23 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Отовић: Можемо очекивати стални раст броја туриста у Новоме

У великој мјери преовлађују гости из Србије и Републике Српске. Можемо са пуним правом рећи да су управо они спасили овогодишњу туристичку сезону, каже предсједник СО

Према званичној статистици ових дана у новској општини борави око 28.000 туриста, што представља 86 посто у односу на исти период 2019. године. Пројекције туристичких посленика говоре да наредних седмица можемо очекивати стални раст броја туриста у Новоме.

- У великој мјери преовлађују гости из Србије и Републике Српске. Можемо са пуним правом рећи да су управо они спасили овогодишњу туристичку сезону. Протеклих мјесеци функционери ДФ-a су имали низ састанка везаних за туристичку понуду Новог и Боке са високим званичницима Владе Србије, Београда, Новог Сада као и представницима туристичких организација и агенција из Србије и Републике Српске. Подаци о броју туриста из наведених земаља најбоље показују колико су успјешни били ови састанци и колико смо на овај начин помогли нашим суграђанима и у цјелини нашој привреди - поручио је Иван Отовић, предсједник СО Херцег Нови и високи функционер ДФ-a.

Он истиче да предано раде на свему што су обећали током предизборне кампање на добробит Херцег Новог.

- И на овај начин се види да је политика ДФ-а, политика добре сарадње са свим нашим сусједима, посебно Србијом, БиХ и Републиком Српском, осим што је природна и исправна, такође је у директном интересу свих наших грађана. ДФ ће наставити да развија сарадњу са нашим сународницима у региону, наше везе су нераскидиве, увијек смо били и бићемо ту једни за друге - наводи Отовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

15. septembar 2021 12:23