/ - фото: Ж.Б.
30/08/2021 u 15:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Отварају се могућности за инвестирање у Херцег Нови

Предсједник херцегновске Општине, Стеван Катић, састао се са амбасадором Румуније у Црној Гори, Матеиом Виорелом Арделеануом

Са креираном мапом инвестиција, али и очекиваним раскидом уговора са компанијом Вектра Бока, отварају се могућности за инвестирање у Херцег Нови, саопштио је предсједник херцегновске Општине, Стеван Катић.

Он се састао са амбасадором Румуније у Црној Гори, Матеиом Виорелом Арделеануом, са којим је разговарао о могућностима повезивања Херцег Новог и румунских градова, потенцијалном братимљену и проширивању пословне сарадње.

Састанак је био прилика и да Катић и сарадници упознају амбасадора Арделеануа са туристичком понудом и све већим бројем реномираних хотела који послују у Херцег Новом, али и оних чија се реализација тек очекује, попут бренда Ритз Царлтон.

- Са креираном мапом инвестиција, али и очекиваним раскидом уговора са компанијом Вектра Бока, отварају се могућности за инвестирање, како на новим локацијама, тако и на атрактивним локацијама гдје се сада налазе руинирани хотели- наводи се у саопштењу Општине Херцег Нови.

На састанку се разговарало и о могућности кориштења потенцијала Института “Симо Милошевић”, по узору на норвешке госте који у тај град долазе већ преко 40 година. Такође, Румунија би могла помоћи Црној Гори и Херцег Новом на пољу интернет технологија, узимајући у обзир да се ради о земљи са најразвијенијом интернет инфраструктуром у Европи, чији ИТ сектор доприноси око шест одсто бруто домаћем производу (БДП).

Арделеану је казао да ће се током септембра и октобра у Подгорици одржати пословни форум са привредницима из Румуније, што може бити добра прилика за развој потенцијала у Херцег Новом.

Арделеану је понудио и помоћ у промоцији Херцег Новог у оквиру румунске туристичке асоцијације, истичући податак да је у 2019. години Црна Гора забиљежила 31 хиљаду посјета из те земље. Према подацима Туристичке организације Херцег Нови, само тај град је током исте године забиљежио готово 12 хиљада посјета румунских гостију

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:10