/ - FOTO: PRIJESTONICA - POčELA KONZERVATORSKA ISTRAžIVANJA GRAND HOTELA "LOKANDA"
03/07/2024 u 12:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počela konzervatorska istraživanja Grand hotela „Lokanda“

Prijestonica Cetinje započela je konzervatorska istraživanja Grand hotela „Lokanda“ koja predstavljaju rezultat sprovedenih aktivnosti u prethodnom periodu.

Nakon toga će, kako je saopšteno, uslijediti i tenderski postupak za izbor privatnog partnera i dodjelu ugovora o javno-privatnom partnerstvu prema Zakonu o javno privatnom partnerstvu.

- Konzervatorska istraživanja u skladu sa važećim propisima su i osnov za izradu projektne dokumentacije za izgradnju (obnovu) ovog kulturnog dobra koje je do rušenja u novembru 1979. godine predstavljalo jedan od značajnijih objekata u istorijskom jezgru Cetinja. Rušenje hotela, teško oštećenog u katastrofalnom zemljotresu 1979. godine, sprovedeno je u nadzemnom korpusu objekta dok je podrumski dio zatrpan  u zatečenom  stanju - navode u saopštenju Prijestonice Cetinje.

Istraživanjem podrumskog dijela utvrdiće se precizni podaci o gabaritu objekta, položaju vertikalnih komunikacija, načinu zidanja i drugi podaci koji su od značaja za izradu projektne dokumentacije.

- Podsjetimo, Prijestonica Cetinje već dvije godine intenzivno radi na projektu izgradnje (obnove) hotela „Lokanda” sa parternim uređenjem Trga umjetnika (Studentski trg) i izgradnjom podzemne garaže sa dvije etaže - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
03. jul 2024 12:52