Mehanizacija na terenu / foto: Željko Šapurić, Dan
02/09/2024 u 11:16 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Počeli infrastrukturni radovina području Banjana: Sanacija puta Busak – Crni Kuk

Priјe nekoliko dana krenula je popravka, nasipanje i sanacija makadamskog puta na dionici Busak – Muževice – Dubočke – Crni Kuk.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede za ove radove uplatilo јe 25.000 eura, dok će Opština Nikšić narednih dana uplatiti sredstva za 500 kubika mljevenog kamena koji će se koristiti za sanaciјu još nekoliko puteva kroz sela na područјu Banjana.

Predsjednik Mjesne zajednice Crni Kuk Kojo Orbović kaže da je zadovoljan početkom radova na sanaciji puteva na područјu Banjana.

– U Mjesnoj zajednici Crni Kuk imamo na stotine kilometara makadamskih puteva. Iskreno se nadam da ćemo ovom akcijom jedan broj tih puteva dovesti u mnogo bolje stanje. Veliku zahvalnost dugujemo Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, odnosno direktoru Direktorata za poljoprivredu Miroslavu Cimbaljeviću, kao i predsjedniku Opštine Nikšić Marku Kovačeviću, koji je dosad za ovaj naš kraj učinio više kao iko prije njega – kazao јe Orbović za "Dan" i dodao da јe već više od 20 godina blokiran žiro račun Mjesne zajednice Crni Kuk zbog neizmirenih obaveza prema Telekomu Crne Gore.

Rекоnstruкcijа puta Nikšić-Plužine pо plаnu

– Nadam se da će iznos od 2.200 eura, koliko iznosi blokada, zbog zastarjelosti biti otpisan ili pak da će nas bar osloboditi plaćanja kamate, kako bi sav pristigli novac otišao za popravku banjskih puteva – naglašava Orbović i dodaјe da su za pripremne radove angažovane mašine i kamioni Dejana Kokotovića i Voja Kruške, dok će za razvlačenje materijala biti angažovana mehanizacija Opštine Nikšić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 10:20