Milan Janković i Marko Kovačević / - FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN
14/10/2024 u 16:59 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u nikšićkoj lokalnoj upravi

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević upriličio je prijem za predsjednika reprezentativne Sindikalne organizacije Opštine Nikšić Milana Jankovića, sa kojim je potpisao Kolektivni ugovor za zaposlene u Opštini Nikšić.

Predsjednik Kovačević je istakao da je Opština u protekle tri godine doprinijela boljem položaju svih radnika, stvarajući kvalitetnije uslove rada i omogućavajući ostvarivanje većih prava.

- Ovim ugovoromdodatno ćemo unaprijediti prava zaposlenih i veoma sam ponosan što smo tako važnu stvar završili u vrijeme mog mandata - poručio je Kovačević.

image

Milan Janković i Marko Kovačević

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Predsjednik Sindikalne organizacije Janković zahvalio je Kovačeviću što je potpisao ovaj, za sve radnike izuzetno značajan ugovor, kojim se uređuju međusobna prava I obaveze iz radnog odno sa za zaposlene.

- Zahvaljujem se predsjedniku Kovačeviću što je omogućio pregovore i imenovao komisiju sa kojom su članovi Sindikalne organizacije pregovarali više od sedam mjeseci. Zahvaljujem se timu koji je radio na Kolektivnom ugovoru, svim radnicima,a posebno se zahvaljujem na pomoći Stručnoj službi Unije slobodnih sindikata Crne Gore. Volio bih da i ostali poslodavci slijede dobar primjer saradnje, kao što je između naše organizacije i rukovodstva Opštine Nikšić - naglasio je Janković.

image

Potpisan kolektivni ugovor za zaposlene u nikšićkoj lokalnoj upravi

- FOTO: ŽELJKO ŠAPURIć, DAN

Kolektivnim ugovorom definisani su odmori i odsustva, zarade i ostala primanja, zaštita na radu, rješavanje stambenih i drugih pitanja zaposlenih, kao i uslovi rada Sindikata.

Kovačević: U našem mandatu zaposleno preko 5.000 građana Nikšića

Potpisivanju ugovora prisustvovalisu:šef kabineta predsjednika Marko Perućica, savjetnica predsjednika za ekonomska pitanja Tatjana Raičević, sekretar Sekretarijata za finansije, razvoj i preduzetništvo Zoran Šoškić i Radoje Čolaković iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kao i članovi Izvršnog odbora Sindikalne organizacije lokalne uprave Opštine Nikšić.

Primjena Kolektivnog ugovora počinje od 1.1.2025. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. oktobar 2024 17:00