Фото. Акција гашења пожара Ловћен
17/08/2021 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО) Пожар на Ловћену: Ватру гасе ватрогасци, добровољци и Војска ЦГ

У гашењу им помажу два хеликоптера Војске Црне Горе, а придружило им се и око 30 добровољаца са Цетиња

Служба заштите и спашавања Пријестонице Цетиње упутила је све расположиве снаге на подручје Националног парка „Ловћен“ како би спријечила ширење пожара на густу борову шуму.

У гашењу им помажу два хеликоптера Војске Црне Горе, а придружило им се и око 30 добровољаца са Цетиња.

На терену је био и градоначелник Пријестонице Цетиње Александар Кашћелан, који је обишао цетињске ватрогасце и са припадницима хеликоптерске јединице Војске Црне Горе обавио надгледање терена.

-Не смијемо дозволити да ватра захвати борову шуму. Око поднева је на Буковицу дошло и око 30 добровољаца. Набавили смо им напртњаче из Директората за заштиту и спшавање. У договору са Директоратом одлучили смо да поставимо и њихов базен од 12 кубика на Нјегушима како бисмо скратили вријеме за дејствовање хеликоптера на неколика минута- казао је начелник Службе заштите и спашавања Милош Ћећановић.

Он је појаснио да хеликоптери са базена захватају воду, додајући да очекује да ће ватрогасци и грађани, уз помоћ Војске и Директората, успјети да спријече даље ширење ватре.

Ћећановић каже да су се у акцију пуњења базена водом укључили цетињски приватници и цистијерна ДОО „Водовод и канализација Цетиње“.

-Мало је боља ситуација у Катунској нахији. Наше двије екипе су тамо. Једна је у Ублима Чевским, у мјесту Извори, а друга је у Цуцама. Пратиму и ту ситуацију- навео је Ћећановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 00:29