Представници Пријестонице са мјештанима Штитара / - Пријестоница Цетиње
25/10/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Пријестоница Цетиње ће реконструисати саобраћајнице ка Штитарима

Мjештани су градоначелника Кашћелана информисали да постоjи све веће интересовање грађана за повратак из града у Штитаре и за обнову породичних домаћинстава од коjих су, од неких, остала само кућишта

Мjесна заjедница Штитари има добре услове за развоj виноградарства и пчеларства, чему би знатно доприниjела боља саобраћаjна инфраструктура, оциjењено jе у току сусрета градоначелника Пријестонице Александра Кашћелана са мjештанима.

На састанку jе договорено да се средствима из Програма развоjа Приjестонице Цетиње за 2022. годину санира саобраћаjница у Штитарима, а планирано jе и пробиjање пута до поjединих засеока.

Мjештани су градоначелника Кашћелана информисали да постоjи све веће интересовање грађана за повратак из града у Штитаре и за обнову породичних домаћинстава од коjих су, од неких, остала само кућишта. Зато jе, како су казали, санациjа пута изузетно важна, а помоћ Приjестонице неопходна.

Градоначелник Кашћелан казао jе да разумиjе потребе мjештана, наводећи да jе Приjестоница веома заинтересована за развоj села и обнову сеоских домаћинстава, те да jе у протекле четири године уложила 3,6 милиона еура у реконструкциjу око 70 километара локалних, некатегорисаних и сеоских путева.

– То нам се вратило повећањем за 100 одсто сеоских домаћинстава, као и регистрованих пољопривредних произвођача. Видимо то као важан успjех управе – навео jе Кашћелан.      

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

01. decembar 2021 16:02