Азил у Куфину / - фото: Бирам ЦГ
27/10/2021 u 07:55 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Расписан тендер за изградњу азила на Куфину

Изградња комплекса требала би бити завршена у првој половини наредне године, казао је Радомир Новаковић Цакан

Тендер за изградњу азила на локацији Куфин, на граници барске и будванске општине, расписан је, саопштио је лидер партије Бирам Црну Гору Радомир Новаковић Цакан. Према његовим ријечима изградња комплекса требала би бити завршена у првој половини наредне године.

- У политику сам ушао како би заједно са грађанима остварио неке позитивне идеје у Бару. Прва, за многе можда утопијска идеја, била је изградња азила за животиње. Иако је изгледала неостваривом велики број Барана ју је подржао. После много мука, огромног труда и велике енергије, обавјештавам моје суграђане да је расписан тендер за изградњу азила - каже Новаковић.

Идеја којом се тим који стоји иза пројекта водио приликом пројектовања комплекса није била, како напомиње, да то буде само азил већ су „отишли корак даље“.

- Могу слободно рећи да ће то бити едукативни центар. Жељели смо да прије свега нашој дјеци приближимо животиње, да их научимо како да се односе према њима, да у слободно вријеме прошетају овим парком и да уколико одлазе на неко од путовања, свог љубимца могу да оставе у правим рукама - навео је Новаковић,

- Рок за изградњу је 120 дана. Очекујем да ће у првој половини наредне године комплекс бити завршен и пуштен у рад. Оно што је такође битно да напоменем је да ће Бар коначно имати службу којој сваки грађанин може да се обрати како би се проблематични пси склонили са улице - саопштио је, истичући да ће на овај начин коначно бити ријешен вишегодишњи проблем на задовољство свих грађана.

- Животиње ће бити смјештене у хуманим условима, а туристе нећемо наредне године дочекати са чопорима који лутају по граду - закључио је Новаковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 09:30