Радови на Јадранској магистрали / К.М.
02/05/2022 u 07:20 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Санација и асфалтирање Јадранске магистрале на подручју општине Херцег Нови

Оправком ће бити обухваћено 14 краћих потеза од Суторине до ресторана Олимпија, укупне дужине око 620 метара. Инвестициона вриједност радова је 75.000 еура

У организацији Управе за саобраћај обавља се санација и асфалтирање 14 дионица на Јадранској магистрали у Херцег Новом. Радови се одвијају у оквиру Уговора о редовном одржавању и заштити магистралних и регионалних путева у Црној Гори – Секција "Котор". Извођач радова је Црнагорапут АД Подгорица.

- Оправком ће бити обухваћено 14 краћих потеза од Суторине до ресторана Олимпија, укупне дужине око 620 метара. Инвестициона вриједност радова је 75.000 еура. Пресвлачење асфалта на дужим потезима реализује се кроз програм Инвестиционог одржавања, за које је тендерска процедура у току - саопштили су из Управе за саобраћај Владе Црне Горе.

Из Управе за саобраћај такође подсјећају да су, на територији општине Херцег Нови у току радови на санацији клизишта "Топла", који су отпочели 19. априла. Извођач радова је предузеће "Briv Construction" d.o.o. Kotor.

Стручни надзор је предузеће "Geotehnics, Proјects & Consulting" d.o.o., Подгорица.

Уговорена вриједност радова је 458.207 еура, без урачунатог ПДВ-а. Рок за завршетак радова је три календарска мјесеца од увођења извођача у посао.

У току је израда техничке документације за дионицу магистралног пута од граничног прелаза Дебели бријег до моста Суторина у дужини од седам километара.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 19:43