Исмет Калач са мјештаним Грижица / -В.Ра.
25/05/2022 u 06:20 h
Vera RatkovićVera Ratković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У рожаjскоj МЗ Грижица дjелимично саниран пут кроз село: Уложено 13.000 еура, требало би jош толико

Посебну штету овоj дионици наносе концесионари коjи овуда одвозе шумске сортименте. Општина jе дужна да надокнађуjе ту штету, али досад jе у санациjу овог пута уложено мало новца, казао је Јован Вељовић

У МЗ Грижица су средствима Министарства пољопривреде, Општине Рожаjе и из донациjа успjели да дjелимично санираjу локални пут коjи води кроз то веома разуђено село. Jован Вељовић jе, у име мjештана, казао да jе пут био у катастрофалном стању и да се овом дионицом ниjе могло нормално саобраћати. Према његовим риjечима, у санациjу пута jе наjвише средстава уложило Министарство пољопривреде, на чиjем челу jе донедавно био Александар Стиjовић.

-Захваљуjући Стиjовићу, добили смо помоћ за санациjу пута у износу од 8.000 еура, док jе Општина Рожаjе учествовала у радовима са 3.000 еура, а по 1.000 еура су донирали наши људи Томо Белоица из Краљева и Гоjко Поповић из Београда и ми им овим путем захваљуjемо. Ангажовали смо локално предузеће "Кватро", коjе jе риjешило само приоритетне дионице, коjима се заиста ниjе могло проћи. Вjеруjемо да ће надлежни имати воље да уложе барем jош оволико средстава како би овдашње становништво коjе живи у тридесетак домова могло несметано да саобраћа. Ми не тражимо да нам даjу никакву поjединачну помоћ већ да изврше своjе обавезе и риjеше проблеме с путном инфраструктуром, водом и струjом, што jе основни услов за задржавање младих у селима. Санациjом овог пута омогућено нам је да животне намирнице не носимо у рукама и на леђима већ да можемо да их аутомобилима довеземо до куће – рекао jе Вељовић за "Дан".

Само један Грижичанин ради у државној служби

Грижичани се углавном баве пољопривредом и сточарством па утолико више имаjу потребу за уређеном путном инфраструктуром. Село чиjа љепота је очаравајућа практично нема ничега што би утицало на младе да остану у њему. Становништво се раниjе углавном одсељавало у Србиjу, док последњих година бољи живот траже у Подгорици и приморским градовима. Вељовић наглашава да само jедан мjештанин има државни посао.

-Посао у државноj установи има само jедан полицаjац из Грижице, коjи jе пред пензијом. Моj син скоро пет година ради по уговору о раду у Управи за некретнине и не назире се могућност да ће његов радни статус коначно бити риjешен – рекао jе Вељовић.

Наглашава да пут угрожава вода коjа га редовно плави и односи насути материjал.

-Посебну штету овоj дионици наносе концесионари коjи овуда одвозе шумске сортименте. Општина jе дужна да надокнађуjе ту штету, али досад jе у санациjу овог пута уложено мало новца. Захвални смо предсједнику општине Рахману Хусовићу, коjи jе помогао у овим радовима и апелуjемо да нам додатно помогне како би оваj пут добио комплетан асфалтни застор – казао jе Вељовић, истичући да jе Хусовић обећао да ће са jош барем 2.000 еура помоћи мjештанима да риjеше вишегодишњи проблем.

Обилазећи радове у Грижици, потпредсjедник Општине Исмет Калач jе казао да ће представници локалне управе наставити да обилазе рурално подручjе, како би обjективно сагледали могућности за унапређење путне инфраструктуре.

-Циљ нам jе да сеоском становништву обезбиjедимо боље услове за живот. Локална управа jе отворена за сваки облик сарадње са мjесним заjедницама – рекао jе Калач.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 05:41