Н. Јовановић / Фото: Архива
17/08/2021 u 12:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шеф Царевићевог кабинета: Ситуација у Будви није толико забрињавајућа

Има пропуста у поштовању мјера, јер је тешко исконтролисати ситуацију на терену, каже Јовановић

Епидемиолошка ситуација у Будви није много другачија у односу на било који други град, казао је агенцији Медиабиро шеф кабинета предсједника Општине Будва Никола Јовановић.

- Чињеница је да у Будви тренутно борави огроман број туриста. Број људи који борави у граду је на значајном нивоу што нам даје за право да кажемо да ситуација у Будви ипак није толико забрињавајућа. Тај податак од 702 тренутно заражених не можемо посматрати у контексту сталног броја становника, већ сталног прилива туриста - казао је он.

Ситуација је, истиче, под контролом.

- У Будви сигурно борави између 100 и 150 хиљада туриста, и приближава се цифри становника који има Главни град. Kада упоредимо та два податка можемо да кажемо да је ситуација под контролом и да успјешно реализујемо туристичку сезону. Такође, здравствене институције дају све од себе да процес вакцинације иде својим током, да се мјере поштују колико је могуће и ми смо задовољни тренутном ситуацијом - напоменуо је он.

Говорећи о фестивалу Си Денс, Јовановић истиче да је овогодишње одржавање фестивала било упитно али да је у сарадњи са Министарством здравља и организаторима ипак донијета одлука да се он одржи.

- То је у корист и туристичке сезоне и саме привреде, не само Будве већ цијеле државе. Под одређеним ризиком фестивал ће се одржати“, каже он и напомиње да је ове године све боље организовано те да ће бити и строжије мјере.

Према његовим ријечима, надлежни ће појачати контроле.

- Биће обавезно поштовање здравствених протокола и ја вјерујем да ће све протећи у најбољем реду. Даћу примјер Егзита који је одржан у Новом Саду, гдје према њиховим подацима, након одржавања фестивала, није било новонинфицираних, тако да је то нешто што охрабрује. Надамо се да ће Си Денс с обзиром на смањени рок трајања и разуђености у бинама ипак допринијети томе да све прође у најбољем реду- каже Јовановић.

Kада је у питању поштовање мјера у граду, Јовановић вјерује да је веома тешко исконтролисати ситуацију на терену.

- Вјерујем да има пропуста. На свим угоститељима је да поштују прописане епидемиолошке мјере и да их се придржавају. Наши инспекцијски органи су на терену и контролишу стање колико је то могуће. Ипак, због великог броја гостију то није лако исконтролисати - рекао је он.

Он је апеловао на све да у потпуности поштују мјере.

- На сваком појединцу је да поштује захтјеве надлежних органа јер је то у интересу свих грађана - поручио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 15:01