Новак Ђоковић / - Фото: Твитер
10/09/2021 u 05:41 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сједница СО Никшић данас, одлучују да Ђоковића прогласе за почасног грађанина

Иницијативу да се то значајно признање Никшића додијели српском тениском асу недавно је покренуо предсједник Општине Марко Ковачевић

Одборници Скупштине општине (СО) Никшић на данашњој сједници разматраће предлог одлуке да се најбољи тенисер свијета Новак Ђоковић прогласи почасним грађанином града под Требјесом.

Иницијативу да се то значајно признање Никшића додијели Ђоковићу недавно је покренуо предсједник Општине Марко Ковачевић, а потом је већином гласова прихватила Комисија за додјелу јавног признања – почасни грађанин.

На дневном реду, иначе пете сједнице локалне скупштине у новом сазиву је и предлог одлуке о измјенама и допунама одлуке о накнадама одборницима у СО Никшић.

image
- Фото: Жељко Шапурић

Одлука се односи на накнаде одборницима који присуствују закључењу брака, које ће им, како је у образложењу навела вршилац дужности секретара СО Ивана Шљукић, бити повећане са 15 на 20 еура.

Одборници ће данас разматрати и предлоге одлука да се ставе ван снаге одлуке о службеницима локалне управе и о накнадама и другим примањима службеника органа локалне управе које су донесене 1992. године, а до данас нису усклађене са законима и прописима који су потом усвајани.

На сједници ће бити разматран и предлог одлуке о утврђивању броја потредсједника Општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 06:45