/ Foto: TVCG/printscreen
16/10/2021 u 16:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Сматрају да их је Брковић оштетио за 5,5 милиона еура

Услови за раскид уговора стекли су се још 2011, пуних десет година је неко и вас и нас држао као таоце, казао је предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић

Шетњом од градског парка до трга у Херцег Новом, радници бившег ХТП Бока још једном су покушали да скрену пажњу на то што их је, како сматрају, власник фирме Драган Брковић оштетио за пет и по милиона еура приликом купопродаје фирме, пише портал РТЦГ  (Невенка Мацан).

Предсједник Савјета за контролу приватизације Максим Вучинић, који се придружио протесту, казао је да је, осим радника, и држава оштећена за седам милиона еура.

Драган Брковић и његови синови, те извршни директор Вектра Боке, Милић Поповић, налазе се у притвору од краја августа. Терете се за злоупотребу овлашћења у привреди и прање новца.

- Господин Брковић и његова организована криминална група су ухапшени али ми нијесмо много срећни због тога. Јер правда не може бити задовољена док се не испоштују сва потраживања радника и док се држава не намири- казао је предсједник Савјета за контролу приватизације Максим Вучинић предсјендик Радничке партије.

Он је додао да радници ХТП Бока морају остати и првом исплатном реду и више не смијемо дозволити никакве малверзације које би ишле на штету радника.

- Услови за раскид уговора стекли су се још 2011, пуних десет година је неко и вас и нас држао као таоце- казао је предсједник општине Херцег Нови Стеван Катић.

- Треба коначно да се уведе стечај у Вектру како би ви остварили своја права а ја сам убиједјен да ћете врло брзо остварити та права јер Бока има своју велику имовиону сјутра кроз продају те имовине и тражење будућег новог стратешког партнера све ове дубиозе ће се ријешити- казао је Катић.

- Управио смо овдје да сопашавамо нашу Боку, наше хотеле, наше грађане и наше породице- казао је Ђорђе Рајак, предсједник НВО “Удружење радника Вектра Бока".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 04:30