/ - FOTO: D.S.
14/01/2022 u 11:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шуштер: Програм уређења простора за 2022. годину општине Бар бацање пијеска у очи

Одборник Милош Шуштер (УРА) оцјењује како би требало неколико стотина милиона еура недостајућих средстава да би Општина Бар направила један озбиљан програм уређења, што ће једног дана заиста морати да се уради.

- Једино тако би овај град личио на једно озбиљно људско насеље. Оно што сада имамо некако се крије у пар широких улица, али када уђете било гдје мало даље, видите да су то неадекватне улице, да нема воде ни у нижим а камоли вишим зонама, у једном дијелу општине је уопште нема, канализација је недостајућа у двије трећине нашег града, у општини немамо ниједно озбиљније постројење за пречишћавање отпадних вода... Кад то будемо претварали у неки новац, онда ћемо схватити колико ће требати новца да се град упристоји како би се у њему нормално живјело, као што се живи у градовима Европе - каже Шуштер и додаје:

- Зато је годишњи програм уређења простора бацање пијеска у очи. Из њега се ништа не види, нити се зна што ће се радити и наредне године, а камоли у наредних неколико година. Да не говорим шта ће се продати у наредних десет година. За све то о чему причам морају се обезбиједити средства. Такође, у овом програму недостаје шта смо ми урадили од програма из 2021. године. Имамо увид у тај списак. Многи од тих објеката нису ни започети нити споменути, годинама су стављани у годишње програме уређења, и пројекти и објекти, и кад подвучете црвеном, што није направљено, из тог програма видите онда да је ту много више црвенила него оног што је започето, а што је завршено.

Шуштер додаје да није урађен ни програм инвестиционог одржавања комуналне инфраструктуре који је законска обавеза.

- Велики број наших водоводних, комуналних система, старости је преко 40 година и у врло лошем стању. Зна се и да су велики губици воде, али то нас не тјера да урадимо тај програм. И у буџету за ову годину је планирано нула еура за инвестиционо одржавање хидротехничке инфраструктуре, чија је објективна вриједност макар 100 милиона еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 22:02