Otvoren Dino park u Herceg Novom / - FOTO: MEDIA BIRO
23/04/2024 u 17:36 h
Danica TomaševićDanica Tomašević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(FOTO) Svečano otvoren Dino grad u hercegnovskom Parku Boka

U hercegnovskom Parku Boka danas je otvorena jedinstvena i atraktivna izložba edukativnog karaktera “Grad dinosaurusa”. Turistička organizacija Herceg Novi je organizovala ovu izložbu u saradnji sa Dino Parkom Zlatibor.

Na izložbi će svi posjetioci u periodu od 23. aprila do 6. maja besplatno moći da vide postavku dinosaurusa u prirodnoj veličini, a spreman je i prateći program za djecu, sastavljen od brojnih kreativnih radionica i takmičenja, kao i zanimljivih predavanja o dinosaurusima i životu na Zemlji, dok su oni njom vladali. 

image

Otvoren Dino park u Herceg Novom

- FOTO: MEDIA BIRO

- Posebno je interesantno da kažemo da su ovi dinosaurusi krenuli sa planine i spustili se po prvi put na more. Čuveni Dino park se nalazi na Zlatiboru i on broji standardnu postavku od 25 eksponata i 25 sportsko-avanturističkih sadržaja. Danas u Herceg Novom imamo postavku od 15 eksponata iz doba Krede i Jure. Osim standardne izložbene postavke eksponata posjetioci će biti u prilici da uživaju mnogobrojnim kreativnim, likovnim, sportskim radionicama svakog dana od 10:30h do 12h, a u popodnevnim časovima od 16 do 18 časova djeca će imati priliku da se prijave za učešće u mnogobrojnim manifestacijama – Najsveznalica primorja, Misica i Mister Herceg Novog, Ja imam talenat, kviz znanja - najavila je menadžerka Dino Parka Zlatibor, Slavica Marić.

image

Otvoren Dino park u Herceg Novom

- FOTO: MEDIA BIRO

Ni sitna kiša nije mogla pokvariti dobru zabavu na današnjem otvaranju, te su predstavnici svih generacija uživali u zabavnoj postavci i edukaciji o dinosaurusima. U slučaju da se kiša nastavi, naredne radionice će biti organizovane na zatvorenom.

- Narednih dana mi pozivamo sve ljude, bez obzira da li su u Herceg Novom ili uopšteno Crnoj Gori, da dođu od 10 do 18 časova u prelijepi Park Boke, da djeca uživaju uz zabavno-edukativne radionice. Ovom prilikom smo osigurali tri vikend noćenja za tri porodice u sklopu postavke Dino grada na Zlatiboru za djecu koja budu najuspješnija u radionicama koje budemo organizovali - dodala je Marić.

“Dino grad” izložba je samo dio uspješne saradnje koju TO Herceg Novi ima sa Zlatiborom i nastavak je dobrih prijateljskih odnosa između dva turistička grada. 

image

Otvoren Dino park u Herceg Novom

- FOTO: MEDIA BIRO

- Ova izložba će podići rejting Herceg Novog i biti dobar uvod za sezonu. Ovo mnogo znači najmlađima, osnovnim školama, predškolcima. Danas smo očekivali da će doći veliki broj đaka, ali nažalost zbog malo lošijeg vremena odložili su dolazak za sjutra. Već imamo veliki broj upita od drugih škola iz Podgorice, Kotora, Tivta za dolazak. Očekujemo veliku posjećenost - kazao je Vasilije Ćuković, menadžer za tradicionalni marketing u TO Herceg Novi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 23:32