/ -Фото: М.Н.
14/09/2021 u 16:08 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Таксисти са сјевера најављују протесте: Нова Влада их не прима на разговоре

Даћемо рок да се захтјеви испуне, а уколико не буду имали слуха идемо у генерални протест и то у Подгорици, поручују таксисти

Предсједник Струковног синдиката таксиста Црне Горе Боро Павловић из Бара одржао је данас састанак са синдикалним представницима, ауто-такси предузетника из Бијелог Поља, Берана и Пљеваља.

Теме састанка, према ријечима Павловића су биле актуелна ситуација у превозу путника у друмском саобраћају и хаос који влада у овој дјелатности, посебно у ауто-такси превозу, који је изазван вишегодишњим нерадом надлежних институција задужених за ову дјелатност.

Разговарало се и о плану активности ССТЦГ у борби са надлежним органима и сивом економијом, за очување својих радних мјеста.

Присутан је био и потпредсједник Савеза Неџад Харовић.

-Једнодушна оцјена са овог састанка је да је стање у такси превозу алармнатно и да смо доведени у више него незавидну ситуацију. Ово је само први у низу састанака, који планирамо да организујемо широм Црне Горе на ову тему, како би договорили кораке које морамо да предузмемо да поправимо наш неповољан положај-казао је Павловић.

Он је додао постоје дугогодишњи проблеми у ато-такси превозу, односно како је рекао нераду надлежних органа да се упусте у борбу против сиве економије у овој области.

-Наша борба траје још од 2004. године, након што смо са бившом Владом покушали да нађемо решење, што они нијесу урадили, док са новом Владом имамо великих проблема јер нас не примају чак ни на разговор. Сива економија у овој дјелатности је из дана у дан све веће. Људи остају без посла и раније и сад и најлакше је изледа ставити фирму на ауто. А да на другој страни, надлежне институције, прије свега Управа полиције, Пореске инспекције, за туризам и саобраћај, Министарство капиталних инвестиција, не раде свој посао.

Донијети су и закључци са јучерашњег састанка, да се због фискализације обрате министру финасија Милојку Спајићу, да питају шта је са преваром о субвенцијама.

-Други закључак је да нам кажу шта ћемо са овим купљеним касама, али и питање до кад ће да толеришу сиву економију. Дали ће икад створити услове за нас, да ми остваримо своја права и живимо од нашег рада. Након што обиђемо читаву Црну Гору, даћемо рок да се захтјеви испуне а уколико не буду имали слуха идемо у генерални протест и то у Подгорици. Све до решења наших проблема - закључио је Павловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 20:04