саобраћајница у насељу Илино / - фото: Општина Бар
18/03/2022 u 12:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У барском насељу Илино завршена нова саобраћајница

Реализацијом ове инвестиције додатно је унапријеђена постојећа путна и хидротехничка инфраструктура, а омогућена је и боља саобраћајна повезаност овог насеља са урбаним језгром и центром града

Општина Бар завршила је радове на изградњи саобраћајница 13 и 13а у насељу Илино, са пратећом хидротехничком инфраструктуром, атмосферском и фекалном канализацијом, јавном расвјетом и пјешачком стазом.

- Вриједност изведених радова финасираних из средстава локалног буџета износе преко 450 хиљада еура уз трошкове које је Општина била у обавези да опредијели на име експропријације земљишта, у износу од преко 290 хиљада еура - саопштили су из барске општине.

Додају да је реализацијом ове инвестиције додатно је унапријеђена постојећа путна и хидротехничка инфраструктура, а омогућена је и боља саобраћајна повезаност овог насеља са урбаним језгром и центром града, поготово у љетњим мјесецима за вријеме туристичке сезоне.

- Локална управа ће и даље наставити са равномјерним територијалним развојем Бара, кроз изградњу нове, те ширења постојеће саобраћајне и хидротехничке мреже у складу са плановима и потребама наших грађана - истичу из барске Општине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 04:06