BOJANA CUPIC / -BOJANA CUPIC
02/12/2021 u 19:46 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић најавио: Ускоро радови на саобраћајници Шћепан поље- Фоча

Премијер охрабрен најавама да ће активности на поменутој саобраћајници бити започете ускоро са реализацијом

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Kривокапић састао се на маргинама Самита предсједника влада Централно-европске иницијативе са предсједавајућим Савјета министара Босне и Херцеговине Зораном Тегелтијом, а на састанку је најавио почетак радова на саобраћајници Шћепан Поље-Фоча. 

Kривокапић је саопштио да су охрабрени најавама да ће активности на поменутој саобраћајници битзи започете ускоро са реализацијом.

Kривокапић је такође истакао да су односи двије земље пријатељски, те да је неопходно радити на унапређењу свих области од обостраног интереса.

Премијер је оцијенио да је стабилан и сигуран регион предуслов просперитета свих земаља у њему, а да су добросусједски односи и европска интеграција кључни за економски и инфраструктурни развој.

Нагласио је да је за Црну Гору од посебног интереса унапређење саобраћајне инфраструктуре, која представља предуслов, како за повећање промета људи, тако и за свеукупну економску сарадњу. 

Тегелтија је рекао да је отворен простор за даљи развој  и унапређење билтрералне сарадње и нагласио да је од посебне важности наставак сарадње на побољшању комуникационе повезаности двије државе како би се повећала трговинска размјена и олакшало путовање грађана.

- Постоји потреба грађана обје земље да се ови простори учине бољим за живот, а то се може постићи само континуираним дијалогом, побољшањем инфраструктуре и јачањем економске сарадње- закључио је он. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:22