Бијело Поље / - М.Н.
29/11/2021 u 12:49 h
Милован НововићМилован Нововић
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Бијелом Пољу почело предлагање кандидата за највећа општинска признања

Одлуку о додјели плакете доноси Скупштина Општине Бијело Поље и додјељује на свечаној сједници или поводом разних јубилеја, обиљежавања државних празника и других манифестација

Локална управа упутила је обавјештење о предлагању кандидата за додјелу јавних признања Општине Бијело Поље за 2021. Годину. У питању су плакета и захвалница.

- Плакета Општине Бијело Поље је јавно признање које се додјељује домаћим или страним правним или физичким лицима за изузетна достигнућа, акције и доприносе, у континуираном дугогодишњем раду у области привредних, друштвених и јавних дјелатности од посебног општег друштвеног значаја за развој, углед и промоцију Општине Бијело Поље - каже Немша Омерхоџић, предсједница СО.

Одлуку о додјели плакете доноси Скупштина Општине Бијело Поље и додјељује на свечаној сједници или поводом разних јубилеја, обиљежавања државних празника и других манифестација.

- Захвалница се дођељује домаћим или страним правним или физичким лицима за заслуге у областима друштвених и јавних дјелатности од посебног друштвеног интереса за Општину Бијело Поље, нарочито за спровођење појединачне акције у областима социјалне заштите, заштите животне средине, здравства, образовања, културе, спорта, појединим акцијама у оквиру мјесних заједница, учињених подвига, хуманитарним акцијама, те осталом друштвеном раду – истиче Омерхоџић.

Одлуку о додјели захвалнице доноси СО или предсједник Општине, према потреби, током цијеле године Захвалница је јавно признање које се додјељује на свечаној или другој сједници, или поводом разних јубилеја, прослава и друштвених манифестација.

- Право предлагања кандидата током цијеле године имају привредна друштва, јавне службе, невладине организације, спортске и друге организације, мјесне заједнице, појединци и други субјекти.  Предлог за додјелу јавног признања подноси се у писаном облику - наводи Омерхоџић.

Такође, упућено је обавјештење о предлагању кандидата за додјелу општинске Награде „3. Јануар” за 2021.  годину.

Право предлагања кандидата за Награду имају: грађанин, групе грађана, привредна друштва, јавне службе, невладине организације и други субјекти.

Предлози се достављају Скупштини општине Бијело Поље – Жирију за дођелу Награде, најкасније до 10. децембра 2021. године.

- Награда Општине „3. Јануар”, као облик јавног признања Општине, додјељује се сваке године за најбоља остварења, постигнуте резултате и допринос развоју Општине, на привредном, научном, просвјетном, здравственом, културном, спортском и другим областима друштвеног живота, појединцима, органима, организацијама и заједницама.Награда се додељује појединцима и правним лицима са територије Општине Бијело Поље. А може се додјељивати и појединцима који не живе на подручју Општине, ако њихова остварења имају посебан значај за Општину. Изузетно, када за то постоје значајни разлози Награда се може додијелити постхумно - каже Омерхоџић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 13:20