У Чању гужва / - фото: Драган Стојановић
05/08/2021 u 06:30 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Чању нема мјеста ни за пешкир, највише замјерки на цијене

Пуни смо утисака о Црној Гори. Међутим, наше замјерке се односе на нечистоћу, како плажа тако и околине. Црна Гора је еколошка држава и то не би смјело да се дешава, каже Рускиња Татјана

Гужве на плажи у Чању, као и на другим плажама дуж барске ривијере најбољи су показатељ добре посјећености у шпицу сезоне. Туристички посленици тврде да је приближан број гостију као у истом периоду 2019. године. Највише је туриста из окружења, нешто мање из Русије. Већина гостију с којима смо разговарали о условима боравка у Чању кажу да су задовољни услугом, квалитетом понуде, смјештајем, али има и оних који износе примједбе на цијене, или се жале на претрпаност плажа мобилијаром. Закупци плажа могу бити задовољни посјетом јер су сав мобилијар ставили у функцију. Слободни дио плажа је такође попуњен, тако да на појединим купалиштима нема мјеста ни за пешкир.

Туристи који прошле године због пандемије нијесу ишли на море, ове године су одлучили да надокнаде пропуштено.

Београђанка Радмила каже да је у Чању неколико дана.

– Све ја како смо и замишљали. Цијене су подношљиве, храна квалитетна, а плаже су чисте. Ми мијењамо плажу на којој се купамо, али смо примијетили да цијене мобилијара нијесу исте на свим дјеловима обале. На једној смо комплет платили чак 12 еура, што је за нас пуно. До краја одмора држаћемо се пешкира – каже она.

Рускиња Татјана је са својом породицом први пут у Чању.

– Пуни смо утисака о Црној Гори. Међутим, наше замјерке се односе на нечистоћу, како плажа тако и околине. Црна Гора је еколошка држава и то не би смјело да се дешава– каже она.

Милан Бабовић, власник плаже и хотела у Чању, каже да је од 1. августа тотална гужва у Чању.

– Пуно је туриста. Доминантно су то туристи из Србије који чине попуњеност преко 70 одсто. Поред њих, имамо туристе из Босне, Сјеверне Македоније, Пољске и Русије. Попуњеност плаже је 100 посто, а промет је већи за 50 одсто него 2019. године. Очекујемо да овако остане све до почетка септембра – нада се Бабовић.

Д.С.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 03:14