фото: Удружење / - фото: Удружење
19/12/2021 u 10:17 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Чању опет тровање паса: Виновник пронађен

Масовно тровање паса и мачака у граду под Румијом дешавало се и много пута раније

Нови инциденти са псима и незбринутим животињама на подручју барске општине, догодио се прије пар дана у Чању када је отрована више паса. Овим поводом огласили су активисти Удртужења за заштит животиња., Аргон Гони Жабели каже да је овај последњи инцидент уједно и ко зна који по реду, и апелује  надлежним службама да предузму мјере које ће спријечити овакве немиле догађаје.

Подсјећамо, у саопштењу Управе полиције стоји да је барској полицији 16. децембра власник једног хотелског комплекса у Чању пријавио да је примијетио тровање више паса луталица.

- Изласком на лице мјеста затечена су три угинула пса, док је један превезен на лијечење, за којег је касније установљено да је био отрован. Полиција је предузетим мјерама и радњама идентификовала извршиоца, Р.С. (48), из Бара, и против њега поднијела кривичну пријаву због сумње да је извршио кривично дјело убијање и мучење животиња и разарање њиховог станишта. Р.С. је ово дјело извршио на начин што је, како се сумња, у месо стављао отров којим је хранио псе - саопштили су из Управе полиције.

image

фото: Удружење

- фото: Удружење

Масовно тровање паса и мачака у граду под Румијом дешавало се и много пута раније.

Подсјетимо само на 2019. годину, када су у ширем центру града, иза Ватрогасног дома, отрована четири власничка пса и исто толико мачака. Животиње су, према ријечима очевидаца, умрле у најтежим мукама, а претпоставља се да су отроване храном баченом на улицу у коју је био убризган инсектицид Ланате.

Исте године десио се и помор паса у Чању, када су се на друштвеним мрежама појавиле узнемирујуће фотографије и снимци убијених паса.

image

фото: Удружење

- фото: Удружење

Волонтери и пријатељи удружења која се баве заштитом животиња разочарани су оваквим понашањем појединаца, који су без икаквог осјећаја одговорности према животу као светињи.

Активисти су захвални службеницима ЦБ Бар који су идентификовали виновника овог последњег (не)дјела и процесурали га надлежном тужилаштву.

Волонтер Удружења „Сунчани сат” Гони Жабели истиче да су отровани пси у Чању били чиповани, стерилисани и са огрлицама.

- Све је највјероватније урађено по налогу људи који су на функцији, а који имају некретнине у Чању и баве се туризмом. А зна се и по чијем налогу је то урађено, и  вјероватно за неку биједну новчану надокнаду. Надамо се да ће то бити утврђено у кривичном поступку, и да ће одговарати не само Р.С, већ и његов налагодавац - каже Жабели.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 02:09