Дани памидоре / - фото: Б.М.
01/08/2021 u 09:40 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У Грбљу по први пут одржана манифестација "Дани памидоре, маслина и меда"; посјетиоци гуштали грбаљске специјалитете

Посјетиоци су имали прилику да гратис конзумирају традиционалне грбаљске специјалитете, почев од паште на памидору (парадајз), преко сира и пршуте, до пржених ослића

Под покровитељством Општине Котор, синоћ је у Грбљу, у насељу Радановићи, по први пут одржана манифестација “Дани памидоре, маслина и меда” која је окупила велики број посјетилаца, махом из Грбља, Котора, Тивта, али и туриста.

Вриједни домаћини потрудили су се да госте дочекају што боље, па је на улазу на плато са штандовима на којима су произвођачи презентовали своје производе, прије свега чувену аутохтону грбаљску памидору, свима понуђена домаћа лоза уз суве смокве и погачу.

Посјетиоци су имали прилику да гратис конзумирају традиционалне грбаљске специјалитете, почев од паште на памидору (парадајз), преко сира и пршуте, до пржених ослића, а памидора исјечена на фете нашла се на сваком столу.  Све је плануло јер укусима домаће хране мало ко је могао да одоли.

У име организатора присутне је поздравио предсједник Мјесне заједнице Радановићи Мирко Кордић, а фешту је званично отворио потпредсједник Општине Котор Синиша Ковачевић. Присутан је био и градоначелник Будве Марко Бато Царевић, иначе Грбљанин.

Приређен је и културно-забавни програм, у коме је, између осталих, наступило Пјевачко друштво “Грбаљ”, Даница Црногорчевић и Саво Ћетковић, те испаљен богат ватромет.

(фото и видео; Биљана Марковић)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 02:53