Комплекс Лазуре / -Лазуре
06/10/2021 u 06:38 h
Ksenija MatovićKsenija Matović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У МЗ Мељине задовољни сезоном, али и указују на проблеме: Приоритет регулисање бујичног потока Немила

Проблем у сезони је представљала бука која је долазила из Рециклажног центра, усљед недостатка техничких средстава којима располаже предузеће „Чистоћа“, казао је Драган Андрић

У МЗ Мељине заводовољни су туристичком сезоном, али их чека још много посла попут регулисања буке која долази из Рециклажног центра, регулације потока Немила и бројних инфраструктурних пројеката. Предсједник МЗ Драган Андрић казао је да је, у разговору с угоститељима, издаваоцима смјештаја и хотелијерима, сазнао да је сезона за све њих била добра или чак боља од упоредне 2019. године.

Посебно је нагласио да су туристичку понуду Мељина на квалитетнији ниво подигли хотел „Лазуре“ са пет звјездица и марина, АЦД спа, хотел „Максим“ који је ове године почео да ради, а ту су и хотел „Перла“, „РР“ и други значајни смјештајни капацитети.

- Проблем у сезони је представљала бука која је долазила из Рециклажног центра, усљед недостатка техничких средстава којима располаже предузеће „Чистоћа“. На буку су се жалили мјештани, нарочито они који живе у близини. Надамо се да ће бити смањен ниво буке, јер су набављена нова средства и камиони који не стварају буку приликом претовара комуналног отпада - казао је Андрић.

Наглашава да је покренут пројекат регулације бујичног потока Немила, који приликом обилних падавина задаје бројне проблеме и поплављује површине код кружног тока, ватрогасног дома и кућа породице Ивановић.

- Отворене су понуде, које су пристигле у Управу јавних радова Црне Горе а која је расписала тендер за извођача радова на регулацији потока Немила, али због законског рока још не знамо ко ће изводити радове. Ако све буде како треба, врло брзо очекујемо да почну радови на регулацији тока Немиле на кружном току гдје је увијек током већих падавина долазило до зачепљења три цијеви и плављења јавних површина, казао је Андрић.

Најавио је и реализацију другог важног инфраструктурног пројекта, који се односи на изградњу секундарне канализационе мреже у насељу код тунела у Мељинама. Савјет МЗ Мељине, како наглашава, кандидовао више инфраструктурних пројеката за буџет Општине Херцег Нови, који се планира за 2022. годину. -Кандидовали смо рампу за лица са инвалидитетом.

Пријавили смо се и за средства из локалног буџета за санацију потпорног зида, код „Волија“ уз магистралу, који је пред урушавањем. У плану је и путна инфраструктура код вулканизерске радионице „Остојић“, која би се реализовала у четири етапе. Направили смо у јулу 120 метара дионице тог пута, што је прва етапа. Неопходно је да се изгради и тротоар од Конинга до Лазаревог кука. За те пројекте нијесу потребна велика средства. Имамо значајну помоћ мјештана, локалне управе и инвеститора за инфраструктурне радове, објаснио је Андрић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 06:45