Радови на секударној водоводној мрежи / -Дирекција
14/02/2022 u 06:39 h
Biljana MarkovićBiljana Marković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У току реализација бројних инвестиција у Котору: Изградња секундарне водоводне мреже у Кавчу

У току су радови у Улици Ива Бркановића у Шкаљарима, који обухватају изградњу нове атмосфер- ске канализације, замјену дијела постојеће водоводне мреже и јавне расвјете која је била у лошем стању, истиче Јованић

Окончањем изградње секундарне водоводне мреже у насељу код млина Челановића, још један дио становника Кавча добиће воду из јавног водоводног система, саопштила је за "Дан" директорица Дирекције за изградњу и уређење Котора Снежана Јованић, додајући да је инвестиција вриједна 20.100 еура. Подсјетила је да је у насељу Кавач претходно завршена прва фаза изградње спортског терена, што је обухватило извођење грубих грађевинских радова, изградњу потпорних зидова око терена и будућег дјечјег игралишта и постављање челичне ограде. Вриједност радова је 26.782 еура, а извођач је била фирма "Фидас" из Подгорице.

image

Снежана Јованић

-Б.М.

– У току су и радови у Улици Ива Бркановића у Шкаљарима који обухватају изградњу нове атмосферске канализације, замјену дијела постојеће водоводне мреже и дијела инсталација јавне расвјете које су биле у лошем стању, након чега ће се приступити наставку радова на изради горњег строја саобраћајнице. Извођач је "Асфалт бетон градња" Подгорица, а укупна вриједност уговорених радова са ПДВ-ом је 246.279 еура. Радимо и на одржавању аутобуских стајалишта како би се довела у пристојно и условно стање, као и на постављању три нове настрешнице и то у Новом насељу, код Опште болнице и на Драгаљу. Ту је извођач фирма "Фидас", а вриједност радова 18.162 еура – казала је Јованићева.

При крају су, истиче, радови на изради 39 нових, дрвених шкура за објекат Културног центра, чија монтажа се очекује наредних дана. Овом инвестицијом, истиче Јованићева, поправиће се функционалност, сигурност, енергетска ефикасност и естетика објекта. Извођач је "Профил ин", а вриједност радова је 14.364 еура.

image

Кавчани добили и уређен спортски терен

-Дирекција

У Морињу у току градња нове трафостанице

У току су радови на изградњи трафостанице ДТС Морињ II – Кобиље у циљу стварања могућности за прикључење на електродистрибутивну мрежу нових објеката који су планирани или изграђени у овом насељу. Извођач је доо "Еминент" из Подгорице.

– Ради се о раније преузетој обавези, а тиче се комуналног опремања грађевинског земљишта. На тај начин ће се обезбиједити напајање електричном енергијом објеката који су платили накнаду за опремање. Након завршетка овог посла иницираћемо процедуру према ЦЕДИС-у, којом би постојала могућност да се од Општине Котор откупи поменути објекат – објаснила је Снежана Јованић, наводећи да је адаптација пословног простора за потребе невладиних организација у Ракитама у завршној фази. Уговорена вриједност ових радова је 14.358 еура са ПДВ-ом, а изводи их "Житомлин" доо из Никшића.

Јованићева додаје да су завршени припремни радови и монтажа пунионице за електричне аутомобиле на Бенову иза зграде суда, пунионица пуштена у рад, а наредних дана ће бити обиљежена паркинг мјеста. Вриједност ових радова је 4.400 еура, а извела их је фирма "Спинел". Завршени су и радови на припреми подлоге за постављање нове вјештачке траве на помоћном стадиону ФК Бокељ. Радови, које је извела фирма "Фидас" из Подгорице, обухватили су израду дренажног система и подлоге од тампонског материјала који је донирала фирма "Царинвест" Марка Бата Царевића.

– Вриједност ових радова је 52.015 еура. Набавку и постављање нове вјештачке траве преко ове подлоге обезбиједио је Фудбалски савез Црне Горе и ти радови су у току. Потписан је уговор за извођење прве фазе потпорног зида изнад старе школе у Шишићима, којим је планирано обезбјеђење прилаза за дио насеља испод школе и проширење главне саобраћајнице кроз село. Ријеч је о инвестицији од 46.246 еура са ПДВ-ом. Радове који треба да почну у наредних десетак изводиће фирма "Консис" из Будве – наглашава Јованићева.

У току су радови и на инвестиционом одржавању бујичних канала, текућег одржавања мобилијара, постављању рукохвата и ограда, текућег одржавања јавних и зелених површина, а, како најављује, ускоро треба да почну радови на продужецима и реконструкцији јавне расвјете.

Нацртом одлуке о буџету Општине Котор за издатке за локалну инфраструктуру, пројекте и радове за комунално опремање грађевинског земљишта, планирано је 3.207.562 еура, за инвестиционо одржавање и радове који не спадају у комунално опремање грађевинског земљишта 1.985.438 еура. За локалну инфраструктуру – урбанизацију и израду урбанистичких планова опредијељено је 300.000 еура.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 04:34