Санација улице / -Драган Стојановић
14/01/2022 u 06:32 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

У току санација улице Јована Томашевића у Бару

Из Општине Бар очекују да ће извођач радова испоштовати утврђену динамику, те да ће грађани Бара до 15. јануара добити квалитетно асфалтирану саобраћајницу, чиме ће се унаприједити одвијање саобраћаја на овом дијелу пута

Једна од најстаријих и најпрометнијих улица у Бару, улица Јована Томашевића, биће по први пут темељно санирана. Са радовима се започело у последњој седмици прошле године, а након десетодневне паузе, извођач је наставио са радовима на дионици од моста на ријеци Жељезници, до објекта Дома здравља. Из Општине Бар очекују да ће извођач радова испоштовати утврђену динамику, те да ће грађани Бара до 15. јануара добити квалитетно асфалтирану саобраћајницу, чиме ће се унаприједити одвијање саобраћаја на овом дијелу пута.

– Адаптацији саобраћајнице приступило се седмицу дана прије Нове године. Адаптацијом саобраћајнице планирано је да се изврши скидање – гребање хабајућег слоја асфалта, санација оштећења носећег слоја, провјера збијености, санација ивичњака, издизање шахти и постављање новог завршног слоја асфалта – саопштено је из Општине Бар.

Гребање је, истичу, извршено прије новогодишњих празника.

– Са радовима на чишћењу, издувавању, прању подлоге, санацији ивичњака, изравнавању терена и издизању шахти се наставило 10. 11. и 12. јануара, док је постављање завршног слоја асфалта планирано за период од 13. до 15. јануара. За изравнавање терена, планирана је уградња 40 тона асфалта, док је планирано да буде постављено 9.000 м2 асфалтне површине – наводе из Општине Бар, и напомињу да је укупна дужина овог дијела саобраћајнице 870 метара, а вриједност инвестиционих радова 103.700 еура.

Извођач радова је предузеће "Путеви Бар" ДОО Бар, а стручни надзор над извођењем радова врши предузеће "Грађевински надзор и лабораторијска испитивања" Подгорица.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:48