Саша Јечменица каже да ће учинити све да се постигне договор са Управом прихода / -Б.Је.
11/07/2021 u 07:20 h
Božidar JelovacBožidar Jelovac
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Управа прихода од пљеваљске „Чистоће“ принудно наплатила 101 хиљаду еура

У протеклим годинама имали смо план да зауставимо раст дугова, и то смо успјели. Сада нам је план да дуговања смањимо, каже директор "Чистоће" Саша Јечменица

Током последње блокаде рачуна Управа прихода Црне Горе принудним путем од пљеваљског предузећа "Чистоћа" наплатила је 101 хиљаду еура. Управа прихода је у протеклом периоду три пута блокирала рачун локалном предузећу "Чистоћа" како би наплатила дуговања по основу пореза и доприноса. Прве двије блокаде рачуна су се десиле у јануару и фебруару, а последња блокада у јуну којом је захтјевана наплата 171 хиљаде еура, што је представљало досад и највећу наплату принудним путем од овог предузећа. Међутим, након двадесетодневне блокаде рачуна дошло се до договора да се до 15. августа уради план реорганизације предузећа и достави Управи прихода, како би се са Министарством финасија и социјалног старања постигао договор о плаћању цјелокупног дуга по основу пореза и доприноса кроз нови репрограм дуговања.

-Током последње блокаде рачуна, која је трајала до сада најдуже, са рачуна предузећа "Чистоћа" наплаћено је 101 хиљада еура, казао нам је директор поменутог предузећа Саша Јечменица уз објашњење да ће пословодство "Чистоће" све учинити како би на вријеме Управи прихода доставило план реорганизације и како би се створили услови за превазилажење садашње кризе кроз потписивање уговора о репрограму дуга.

Лекић: Општина дугује предузећу преко милион еура

-Не разумијем садашње понашање представника пљеваљске општине и локалног предузећа "Чистоћа". Прво, према мојим сазнањима локална управа дугује предузећу "Чистоћи" преко милион еура. У локалној управи се хвале да имају новца, а не плаћају дуг према "Чистоћи" како би се ово предузеће извукло из дуговања према Управи прихода - казао је предсједник Општинског одбора Нове српске демократије Милан Лекић уз појашњење да су цијене услуга локалног предузећа "Чистоћа" превисоке и да са таквим цијенама ово предузеће не смије да буде у губитку.

Лекић каже да се очигледно ради о договору између управе "Чистоће" и челних људи Општине јер су и на једној и на другој позицији кадрови ДПС-а.

-Неопходно је прекинути са партијским договорима који штете радницима у предузећу "Чистоћа" и свим грађанима - каже Лекић.

image

Милан Лекић

-Б.Је.

Јечменица наводи да је управа овог предузећа успјела да у протекле двије године стабилизује рад предузећа, као и да заустави даље задуживање по основу увећавања дугова за порезе и доприносе. Према његовим ријечима дуг према Управи прихода је износио на крају прошле године милион и 400 хиљада, а сада износи милион и 100 хиљада еура.

-У протеклим годинама имали смо план да зауставимо раст дугова и то смо успјели. Сада нам је план да дуговања смањимо и то већ радимо, казао је Јечменица и појаснио да би се много успјешније радило ако би се за преостали дуг према Управи прихода потписао уговор о плаћању на рате.

-Ово предузеће послује успјешно и мислим да ће тако бити и у наредном периоду. Добро је што ми имамо знатно већа потраживања од износа дуга према Управи прихода. Урадићемо све да се споразум са Управом прихода постигне како би предузеће избјегло даље наплате дугова принудним путем- тврди Јечемница.

Управа прихода је током ове године у три наврата блокирала рачуне локалне управе и других локалних предузећа чији је оснивач Општина. Да би избјегао даље блокаде предсједник општине Игор Голубовић наложио је да се цјелокупни дуг у износу од 800.000 еура плати, оптужујући том приликом Управу прихода да не врши принудне наплате у другим општинама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:21