Dom zdravlja Kotor / Biljana Marković
12/10/2022 u 16:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Vakcinacija protiv sezonskog gripa u Domu zdravlja Kotor

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, treba da se jave svom izabranom doktoru i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju neko akutno oboljenje

U Domu zdravlja Kotor danas je počela vakcinacija protiv sezonskog gripa.

- Sve osobe koje su u posebnom riziku, imaju hronična oboljenja, osobe koje su na terapiji malignih bolesti i koje imaju bilo koje druge hronične zdravstvene tegobe preporučuje se da se vakcinišu u najskorije vrijeme, jer je period stvaranja imuniteta dvije do tri nedelje od primanja vakcine - navode iz Doma zdravlja.

Svi građani kojima se preporučuje vakcinacija, treba da se jave svom izabranom doktoru i zakažu vakcinaciju, jer vakcinu ne smiju da prime osobe koje u trenutku vakcinacije imaju neko akutno oboljenje.

- Vakcinacija je najsigurniji i najbezbjedniji način individualne i kolektivne zaštite protiv gripa i najefikasnija preventivna mjera  kada se radi o suzbijanju obolijevanja i komplikacija gripa. Stoga, Dom zdravlja Kotor i ove godine preporučuje svim građanima koji su indikovani da se što prije vakcinišu i time zaštite sebe i svoje okruženje i spriječe širenje virusa i ističu iz Doma zdravlja.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 03:10