/ -Фото: Дневне новине Дан
15/07/2021 u 04:25 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ватра замало захватила куће: Тивћанину кривична пријава због изазивања пожара

Пожар у Сељанову избио на пољани зараслој у растињу

Припадници Службе заштите заједно са ватрогасцима добровољних друштава Тивта и Кртола угасили су јуче пожар у близини нових зграда на Сељанову, бивше Шведске бараке.

Позив да је пожар избио на пољани зараслој ниским растињем и травом стигао је око 12.30, али прије тога Служба је добила обавјештење да неко нешто пали на том локалитету у близини контејнера, рекао је командир Службе Милорад Гиљача.

Због изазивања пожара у насељу Томчићи у Тивту, полицијски службеници ОБ Тиват ће Основном државном тужилаштву у Котору поднијети кривичну пријаву против Р.Н. (1992) из Тивта због кривичног дјела изазивање опште опасности из члана 327 Кривичног закона Црне Горе, саопштено је Радио Тивту из Одјељења безбједности Тиват.

image
Фото: Дневне новине Дан

– Ватра се, потпомогнута вјетром, разбукатала према оближњим кућама. Више објеката је било угрожено јер је пламен стизао до фасада и кровова објеката и штета би била много већа да локација није пар стотина само далеко од просторија Службе заштите – рекао је Гиљача.

Он је раније јуче казао да је обавијештена и полиција и да су њени приопадници одмах стигли на лице мјеста како би утврдили узрок пожара.

– Ово је озбиљан инцидент и недопустиво је палити ватру усред насеља – казао је Гиљача.

Командир тиватских ватрогасаца је рекао да је јучерашњи инцидент разлог да се разговара са представницима Комуналног доо да се утврди ко су власници, а ако се не зна онда Општина треба да организује да се тај дио очисти како се овакви и слични инциденти не би дешавали.

Забрана паљења на отвореном у Тивту је ступила на снагу прије мјесец дана и важи до краја септембра, међутим, и даље има неодговорних појединаца који поступају мимо ове одлуке и што је још опасније угрожавају и своје и туђе животе и имовину.

У гашењу је учествовало 11 припадника Службе заштите, као и ватрогасци добровољних друштава Тивта и Кртола са седам ватрогасних возила и мјештани.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 22:33