Протест мјештана / - фото: Милован Нововић
11/09/2021 u 15:25 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Већ други дан незадовољни мјештани Барица блокирају пролаз концесионару ШИК „Лим“

Њихови захтјеви су јасни и оправдани, с тога сељани обавјештавају јавност, да ће, уколико буде неопходно, својим тијелима онемогућити пролаз камионима концесионара

Деценијама уназад, грађани Црне Горе, посебно становници сјеверногподручја, бију битку да сачувају природна богатства и спријече девастацију ријека и шума.

Познато је да већина асфалтних сеоских путева не може истрпјети прекомјерне тежине приколичара натоварених  техничком грађом, али се годинама транспорт дрвних сировина несметано одвија.

Мјештани бројних села и засеока на путном правцу Томашево-Барице, због неодговорног односа државних и општинских органа, принуђени су правду узети у своје руке.

Бројни апели мјештана тих села, упућени  надлежним органима нијесу уродили плодом, па су исти принуђени на радикализацију  протеста и блокаду свих путних праваца  у селу Барице, како би зауставили даљи превоз дрвних сировима, до испуњења њихових захтјева.

Мјештани околних села су свјесни да не могу зауставити експлоатацију шума са тог подручја, иако је велики дио те шуме некад био у власништву њихових предака, али су одлучни у намјери да истрају са протестима и блокадама, све док се из Министарства шумарства, пољопривреде и водопривреде, на чијем челу је господин Стијовић, не укључе у решавање проблема.

Узалудни су покушаји да се оживи пољопривредна производња, када се о путној инфраструктури не води рачуна, па се на тај начин пољопривредницима онемогућава  транспорт производа, а њиховим скромним моторним возилима наноси велика штета, која изискује додатне трошкове.

Већ други дан за редом незадовољни сељани блокирају пролаз концесионару ШИК "Лим", кога су претходно обавијестили о својим намјерама и захтјевима, али су натоварени камиони прошли уз пратњу полицијских органа.

Њихови захтјеви су јасни и оправдани, с тога сељани обавјештавају јавност, да ће, уколико буде неопходно, својим тијелима онемогућити пролаз камионима концесионара, који је вишедеценијским транспортом дрвних сировина значајно оштетио асфалтни пут и онемогућио мјештанима села несметан пролаз и прилаз до својих имања и кућа.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 08:33