Хасановић крчи пут / - М. Нововић
03/08/2021 u 14:28 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Породица Хасановић поправља сеоски пут

Након што су Хасановићи раскрчили дио трасе, чека се на постављање тампонског слоја

Коначно ће скоро десетак домаћинстава изнад Добракова одахнути. Стари макадамски пут од Горњака до засеока Крушевице у катастрофалном је стању. Тешко се и трактором пролази. Иако изграђен прије више деценија, у њега нико никад ништа није улагао. Свака већа киша, и снијег, узимали су данак и стварали проблеме који су били за неколико домаћина који на врху села, имају своја имања, скоро непремостиви.

Мехмед Меша Хасановић, један од њих, каже да је био проблем проћи тих хиљаду и по метара.

- И пјешке тешко, а трактором, једва. А мора се превозним средством, јер треба допремити сијено, дрва за огријев, радити на усјевима пољопривредним... Неколико пута сам са својом породицом  радио на поправци пута, јер га вода уништи. Нема пропуста, тако да се стварају огромни проблеми. Уз то шибље, и гране од стабала поред пута су у већем обиму, и сметају да се норламно прође. Све било зарасло, тако да је створен од грана својевсртан тунел –каже Хасановић.

Обратио се Мјесној заједници Добраково, у име неколико мјештана да им помогну да санирају овај путни правац. -Захваљујући агилном предсједнику Ћериму Хасановићу, све је добило зелено свијетло и отишло у надлежност локалне управе. Тамо су увидјели значај за наша животна питања овог путног правца, али и на његово лоше стање, с обзиром да су дошли и сами се увјерили у како је катастрофалном стању. И био ту и извођач радова, који обавља насипање за потребе локалне управе и казали да се брзо мора реаговати - каже Хасановић.

Додаје да су добили инструкције да прије доласка извођача радова који ће са својом механизацијом, насути тампонски слој, скрешу све гране које сметају за нормалан пролаз.

- Са братом и сином, великим напорима, упркос врућини, уиспио сам да скрешем све са стране и приведем пут нормалној намјени. Уз то како су казали и приликом обиласка надлежнии, на више мјеста је сужен пут земљаним насипима, који је неко од мјештана постављао, како би скренуо воду да не иде на њихово имање. И ту ће се имати доста посла. Ипак, ми смо све завршили кад је у питању рашчишћавање од грана и сад чекамо да до краја недеље дођу и одраде свој посао партнери локалне управе.

На крају Хасановић додаје да ће овај пут, који се иначе веже за село Милово, након што на овај начин буде донекле уређен, бити од велике користи за мјештане.

М.Н.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 19:18