/ - Фото: Скриншот, фејсбук
24/03/2022 u 13:26 h
Željka BojanićŽeljka Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ФОТО/ВИДЕО) Војска Црне Горе дигла авијацију: Помаже у гашењу пожара код Колашина

Командир Втрогасне службе Колашин, Жељко Дармановић казао је за портал Дан да је и данас тешка ситуација али да се боре

Пoжаре у области код Колашина, који већ неколико дана букте, данас гаси и Војска Црне Горе. Командир Втрогасне службе Колашин, Жељко Дармановић казао је за портал Дан да је и данас тешка ситуација али да се боре.

image
- Фото: Скриншот, фејсбук

(ФОТО) Колашин: Траје борба са ватреном стихијом, ватрогасци бране гробље и пут

-Ваздухопловци Војске Црне Горе узели су учешће у борби са ватреном стихијом на подручју Колашина. Уз колеге из других институција бранимо имовину грађана и шуме од пламена- саопштено је на Фејсбук страници Министарства одбране.

image
- Фото: Скриншот, фејсбук

Према информацијама са терена, и данас се наставља борба са ватром. Такође свој допринос у овој акцији дају и мјештани.

image
- Фото: Скриншот, фејсбук

Од самог почетка акције ватрогасаца улажу се велики напори да се заштите куће и далеководи струје. Гашење разбуктале ватре отежава изузетно неприступачан терен.

Међутим и поред свих напора пожар је захватио и неке куће. Синоћ је ватра пријетила да захвати гробња која су се налазаила у близини пожарног мјеста.

Апел грађанима 

Командир Ватрогасне службе Колашин, Жељко Дармановић је раније навео  које су обавезе грађана при заштити од пожара: 

Шумски пожари се гасе: преграбљивањем,контра ватром пошто де преграби ако је вјетар повољан,прављењем против пожарних препрека,просијецањем,прављењем против пожарних влака и путева...грађани су дужни по закону и Наредби о предузимању превентивних мјера заште од пожара са локалног нивоа ,дужни да окосе око објеката,како становања тако и помоћних, уклоне лако горови материјал на безбједну удаљеност, како би сами заштитили своје објекте,али ово ср не спроводи,а садишњим изњенама закона о заштити и спашавању,предвиђен је локални инспектор за заштиту и спашавање да између осталог дјелује на спровођењу поменуте Наредбе и дјелује превенти вно и репресивно, како би се спријечило или умањило ово уништавање природних богастава и објеката...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 05:09